Tko će ispasti iz lige: Hajduk, Osijek ili Rijeka?

PRO Oglas

Sada je postalo jasno, nije naša liga u kvaliteti otišla korak ili dva više, ostala je jednako slaba, ali ne i manje zanimljiva. Naime, u prošloj sezoni do dva kola prije kraja vodila se velika borba, tada je Dinamo u Šibeniku pobjedom osigurao naslov prvaka, ali opasno su ga tijekom sezone pratili Hajduk, Osijek i Rijeka.

Rijeka je prva posustala, a onda i ostali konkurenti. I krenuli smo u novu sezonu s vjerom kako imamo prave momčadi, ali onda nas je demantirala Europa, Rijeka je ispala od objektivno boljeg Djurgandesa, a Osijek od kluba za kojem je malo tko čuo, Kizilžara. Ljudi, hrvatski klub od takvog anonimusa ispao?

E, pa da to baš i nije slučajno pokazuje nam naše novo prvenstvo. I dok je Dinamo i dalje na razini na kojoj se očekuje, njegovi dojučerašni partneri po svojoj su igri zreli za borbu za ostanak. To što igraju Hajduk, Osijek i Rijeka je dno naše lige. U ovom trenutku oni izgledaju lošije od svih, ostalih šest klubova, kad maknemo Dinamo igra bolje od njih.

U HNL-u Hajduk je upisao dvije pobjede, no bio je užasan protigv Istre i pobijedio s 2:0, u Varaždinu je igrački razbijen i umjesto teškog stradanja opet je dobio 2:0, a onda mu je Dinamo pokazao koliko je loš.

Osijek se bori više sam sa sobom i u toj borbi hoće li Bjelica dati ostavku ili će dobiti otkaz igraju na razini borbe za ostanak u ligi. Baš kao i Rijeka koja je prodala nekakvo svoje klupsko srebro a dovela malo hrđavog željeza.

Istra, Varaždin, Slaven Belupo, a da ne kažemo Lokomotiva i Gorica, u ovom su trenutku po igri dva koplja iznad navodnih perjanica našeg klupskog nogometa. I svaka čast Varaždinu, Belupu, Istri, pa ti dečki igraju nogomet i u ovom trenutku oni su ispred razvikanog trojca. Ne znači da će to na kraju biti tako, ali nakon ovih uvodnih odigranih kola Hajduk je zaslužio biti posljednji, a za deveto mjesto bi se trebali boriti Osijek i Rijeka.

I to je napredak našeg nogometa? Da, doista je napredak jer danas Dinamo nije siguran hoće li slaviti nad Varaždinom, kao što i nije, Slavenom koji je zasluženo na drugom mjestu u HNL-u ili Istrom koja je po igri daleko iznad razvikane i očajne trojke navodnih velikana – Hajduka, Osijeka i Rijeke, ali u borbi s njima doista ne bi trebao imati problema, sad su mu veća muka Istra, Varaždin, Slaven i svaka im čast.

Večernji.hr

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO