TOLIKO O …! – Dragan Čović glasao protiv točke o napretku BiH u procesu priključenja NATO-u?

PRO Oglas

Na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH na dnevnom redu se, između ostalih, našao i prijedlog delegata Denisa Bećirovića da se na dnevni red uvrsti točka o napretku BiH u procesu priključenja NATO-u.

Razmatranje izvještaja Vijeća ministara BiH o napretku države Bosne i Hercegovine u procesu priključenja NATO-u, s prijedlogom konkretnih mjera za dinamiziranje aktivnosti na putu prema punopravnom članstvu u NATO-u, ipak se nije našlo na dnevnom redu sjednice, ponajviše zahvaljujući glasu predsjedavajućeg Doma naroda BiH Dragana Čovića i glasovima delegata iz redova HDZ-a.

Naime, razmatranje ovog izvještaja odbačeno je sa osam glasova protiv, dok je za bilo šest, a jedan delegat je bio suzdržan. Uz već poznate stavove o NATO-u koje zastupaju delegati iz reda srpskog naroda, gdje su svi, sa iznimkom Mladena Bosića koji je bio suzdržan, glasali protiv, začuđujuća je činjenica da je Dragan Čović, koji je za slične inicijative generalno uvijek glasao za, ovaj put uskratio podršku.

Također je indikativno da Čović, koji je u nekoliko navrata tvrdio da je budućnost BiH put prema NATO-u i EU, glasao protiv ove inicijative, ako uzmemo u obzir da se radi o dokumentu koji, kako mu i u naslovu stoji “dinamizira aktivnosti BiH na putu prema punopravnom članstvu u NATO-u”.

Klix.ba

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO