TOLIKO O NJIHOVOJ BRIZI ZA DRŽAVU I NAROD – Gori Park prirode u zemlji, a država šuti

PRO Oglas

Gori Park prirode u zemlji! Park prirode! Gori! U nekoj normalnoj zemlji netko normalan na čelu normalne Federacije, Republike, Države, zemlje ili čega već ne, podigao bi sve resurse kojima raspolaže – od vojske, vatrogasaca, kanadera, kojekakvih letjelica samo da zaštiti svoj park prirode. U nekoj normalnoj zemlji, ne u BiH.

U Bosni i Hercegovini svi šute. Šute jer nemaju što reći. Šute jer nemaju što podići u zrak. Šute jednostavno jer ih nije briga. Požar velikih razmjera na planini Čvrsnici u Parku prirode Blidinje u sjevernom dijelu Hercegovine izmaknuo je kontroli i širi se golemom brzinom gutajući pred sobom gustu šumu. Požar koji gori već osam dana.

I za to, nikoga na višim razinama u zemlji nije briga! Nitko od njih zbog ove prirodne nesreće nije se obratio javnosti! Niti jednom! O ovom požaru nije se oglasio premijer Federacije Fadil Novalić. Nije da ima što pametno reći, to smo već davno zaključili. Ali poražavajuće je da jedan premijer jedne federacije, u kojoj se nalazi ovaj Park prirode, u ovih osam dana niti jednom se nije javnosti obratio povodom ove prirodne nesreće. Nije da je morao poslati kanadera kojeg je obećao prošle godine, priopćenje bi bilo sasvim dovoljno. Ali ne, Fadil nije imao što reći.

Nismo primijetili da se javnosti obratio ni premijer ove županije Zdenko Čosić. Svih ovih osam dana šute i Ivan Vukadin i Nevenko Herceg, premijeri susjednih županija. Zamjenica federalnog premijera i zapovjednica Federalnog stožera civilne zaštite Jelka Milićević izgleda isto se zavjetovala na šutnju, kao i njezina radna kolegica Edita Đapo, inače federalna ministrica turizma i okoliša.

Dok nadležni na višim razinama šute iz Posušja se šalje apel dobrovoljcima iz Posušja i drugih općina/gradova da pruže pomoć u gašenju požara na području Parka prirode Blidinje. Apel za pomoć se šalje, a država šuti.

Dok drugi šute, već osmi dan vatrogasci, članovi GSS-a, djelatnici šumarije, planinari, mještani, dobrovoljci se bore s vatrenom stihijom i daju svoj dio u borbi s vatrom. Izmoreni ali su ostavili srce na terenu. Nadamo se kiši, izdržite još malo!

Bljesak.info

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO