“Traktoriste se naoružavaju sa hummerima” – Vučić se hvali kako su sad (opet) vojna sila!

PRO Oglas

Nitko nema razloga bojati se Vojske Srbije i njezina naoružavanja, ali je svi trebaju poštivati, izjavio je u subotu srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić nakon nedavne vojne vježbe srbijanske vojske te je ocijenio da je ona desetak puta jača nego li je bila prije 10 godina.

On je, nakon vojne vježbe u kojoj je ranije ovog tjedna prikazan dio novog naoružanja VS, u intervjuu za provladinu TV Prva rekao da su “po vatrenoj moći i u ljudskim resursima”, oružane snage Srbije danas “12 puta iznad onog što su imale prije 10 godina”.

Od Sjedinjenih Država je kupljeno 118 “hummera”, dosad ih je stiglo 66 i bit će naoružani domaćim oružjem, od Kine su nabavljeno dronovi CH-3, domaće zrakoplovstvo je “naoružano do zuba”, rekao je Vučić.

Naša ulaganja su ogromna, ali o tome ne želim govoriti, dodao je, naglasivši da se Srbija opredijelila za vojni neutralnost, ali da mora biti “faktor odvraćanja za sve”.

Tko bi danas odlučio napasti Srbiju morao bi platiti veću cijenu nego 1999. godine, poglavito na kopnu, rekao je Vučić, aludirajući na NATO-ovo bombardiranje Srbije, kojim su prekinuti srpsko-albanski sukobi na Kosovu.

Vučić je istaknuo da Srbija s NATO-m danas ima “dobru suradnju, profesionalan i korektan odnos”.

OTPOR.Media

Vaš komentar

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk