Trikovi uz koje će tanka i beživotna kosa izgledati gušće

PRO Oglas

Osobe s tankom ili finom kosom ne mogu promijeniti svoj genetski kod i nekim čudotvornim preparatom dobiti guste pramenove, ali zato mogu primijeniti nekoliko savjeta koje donosimo i uživati u svojoj frizuri.

Još jedna pozitivna stvar je da osobe s tankom kosom imaju više kose na tjemenu u odnosu na one s debljim lasima, kaže Anabel Kingsley, dr. med. trihologinja i otkriva što koristiti za stiliziranje kako bi kosa izgledala gušća.

Koristi šampon za volumen

Dobivanje gušće kose počinje pod tušem upotrebom pravog šampona tako da nemoj birati šampon na temelju njegovog mirisa. Šampon za finu kosu trebao bi joj dati volumen i gustoću zato traži šampone na kojima piše za volumen, za tanku kosu. Kingsley kaže da je savjet kako kosu treba rjeđe prati pogrešan i savjetuje da često pranje (barem svaki drugi dan) pomaže održati zdravo vlasište i ukloniti i suvišnu masnoću iz korijena. “To je posebno važno za finu tanku kosu jer se lako objesi”, kaže Kingsley i dodaje: “Osim toga, rijetko šamponiranje također može dovesti do ljuštenja vlasišta što može ubrzati gubitak kose.”

Koristi regenerator prije šamponiranja

Regenerator je nužan za odražavanje zdrave i jake kose. Ako se brineš da bi njegova kremasta formula mogla dodatno opteretiti tvoju kosu, biraj one na kojima piše da su za tanku kosu i volumen, a možeš i promijeniti redoslijed pranja. Prvo stavi regenerator pa potom šampon to bi moglo tvojoj kosi podariti idealnu teksturu.

Koristi pjenu za kosu

Pjena često kosu čini ljepljivom i lomljivom, ali ključna je za dodavanje volumena inače mlitavoj kosi. Frizer Mark Townsend kaže da bi za finu kosu trebalo koristiti količinu pjene veličine jaja i ravnomjerno je provući kroz vlažnu kosu od korijenje do vrhova.

Koristi puder za korijen kose (root powders)

Puderi namijenjeni za korijen kose, izvrsni su za pokrivanje sijedih te su također ključ stvaranja iluzije gušće kose. Upotrijebi nijansirani puder koji odgovara boji tvog korijena i nanesi ga malom četkom da ispuniš područja na kojima ti se vlasište više vidi. Nitko neće uočiti razliku.

Koristi šampon za suho pranje i na čistoj kosi

Osim što je sjajan za masnu kosu suhi šampon čini čuda kao sprej za teksturu posebno na super finoj kosi. Kada je tvoja kosa čista i beživotnog izgleda, suhi šampon dat će joj teksturu što je neophodno kada pokušavaš povećati volumen.

Miss7.hr

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO