Tuširanjem možete poboljšati svoj metabolizam

PRO Oglas

Osim pružanja osjećaja opuštanja nakon napornog dana, način na koji se kupate može imati značajan utjecaj na vaše opće zdravstveno stanje. Važnost korištenja pravilnih tehnika kupanja naglašava se u održavanju čistoće i svježine kože.

Bez obzira na omiljene proizvode za pranje tijela, ključno je koristiti učinkovite metode čišćenja i dodatke koji podržavaju očuvanje zdravlja kože.

Tijekom ljetnih mjeseci, preporučuje se tuširanje ili kupanje hladnom vodom. Piling tijela tijekom tuširanja odvodi mrtve stanice kože i zagađivače, pružajući koži svježinu. Upotreba piling krpe može biti korisna, stimulirajući limfni sustav ispod kože, poboljšavajući cirkulaciju krvi i potičući zdravlje crijeva.

Zimi, Ayurveda preporučuje tehniku Abhyanga, koja uključuje masažu tijela uljem prije kupanja. Ova praksa pomaže obnavljanju vlage u koži i održavanju cirkulacije krvi, posebno važno kada je izloženost suncu ograničena.

Studije sugeriraju da kupanje u toploj vodi može poboljšati metabolizam, kontrolirati upale i regulirati razinu šećera u krvi, posebno kod osoba s prekomjernom težinom. Ova terapija toplom vodom može biti korisna i kao alternativa za poboljšanje zdravlja kod onih koji nemaju vremena za redovito vježbanje. Važno je prilagoditi praksu kupanja vlastitim potrebama i preferencijama kako bi se postigao optimalan učinak na zdravlje.

Klik.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk