Tužiteljstva i SIPA na tragu kriminalnih aktivnosti Igora Pejića, tajnika Ministarstva komunikacija i prometa BiH

PRO Oglas

Tužiteljstvo BiH trenutno ispituje osnovanost navoda iz anonimne krivične prijave koju su još prošle godine zaprimili protiv tajnika Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Igora Pejića, saznaje Žurnal. U toj prijavi, koja je proslijeđena i na adresu naše redakcije, stoji da je Pejić zloupotrijebio položaj na način da je službeni automobil koristio u privatne svrhe u vrijeme radnog vremena.

Službenim vozilom škoda superb, registarskih oznaka E30-T-533, skoro svakog stjedna je, navodno, bez putnih naloga putovao u Hrvatsku, gdje ima nekretnine. Često je izostajao sa posla, a da je pri tome dobivao punu plaću, stoji u istoj prijavi, a duži vremenski period je primao naknadu za odvojeni život iako je u to vrijeme boravio u Sarajevu, a ne u Grudama kako je navodio u izjavama.

Sud BiH je, na prijedlog Tužiteljstva BiH, u studenom prošle godine donio naredbu o privremenom izuzimanju dokumentacije iz Ministarstva prema kojoj su službenici SIPA izuzeli evidencije koje se odnose na Igora Pejića i to one o nazočnosti na poslu, putne naloge za službeno vozilo škoda superb i službena putovanja, te odluke o upućivanju Pejića na službeni put u inozemstvo.

U potvrdi o privremenom oduzimanju predmeta, koju je Žurnal dobio na uvid, navodi se da je izuzet i pravilnik o načinu korištenju službenih vozila, odluke o raspodjeli korištenja službenih vozila, te ostala dokumentacija koja će tužiteljima biti od pomoći tijekom rada na ovom predmetu.

Saznajemo da je SIPA od EUROPOL-a dobila podatke o prelasku državne granice BiH za vozilo Škoda Superb, kao i podatke o vozačima i suputnicima. Iz tih podataka proizilazi da je ovo vozilo od 4.ožujka 2019. pa sve do 15. kolovoza 2022. godine prešlo 265 puta i da se u tom vozilu nalazio Pejić. Na ovaj način su, stoji u naredbi za privremeno oduzimanje predmeta, potvrđeni navodi iz prijave koji se odnose na prelazak granice.

Obrazloženje dijela naredbe o privremenom oduzimanju predmeta

Iz Tužiteljstva BiH su nam na naš upit samo kratko odgovorili da oni “zajedno sa SIPA-om provode mnoge operativne aktivnosti u prikupljanju dokaza u predmetima u kojima postupa”.

“Zbog interesa rada na predmetima nismo u mogućnosti iznositi detalje u javnost”, navode iz Tužiteljstva BiH za Zurnal.info.

Portal OTPOR.Media također je u posjedu pune prijave protiv tajnika Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Igora Pejića, te istu ćemo ovih dana dati javnosti na uvid.

U istoj toj prijavi između ostalog se navodi kako Igor Pejić i dalje konstantno krši zakon i čini sva navedena kaznena djela iz prijave, tek nakon što je saznao za prijavu promijenio je način korištenja službenog vozila u privatne svrhe. Naime, više ne izlazi izvan granica Bosne i Hercegovine službenim vozilom, ali to čini na isti način za korištenje službenog vozila u privatne svrhe unutar granica BiH (24 sata dnevno, 7 dana u tjednu), a kada izlazi izvan BiH koristi Vozilo Audi, model A6, registarskih oznaka M12-T-888 i dokaz pokušaja prikrivanja ogromne nezakonito stečene imovine. G. Pejić, majka Igora Pejića, starije umirovljenice koja nikada nije imala vozačku dozvolu niti je ikada vozila automobil. je upisan kao vlasnik Audija A6 (M12-T-888), a stvarni vlasnik je Igor Pejić, što je ujedno i dokaz da je imovina (pokretna i nepokretna) upisana na bližu i dalju rodbinu zbog nemogućnosti dokazivanja zakonitog podrijetla novca stečenog kriminalom i korupcijom.

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO