Tužiteljstva se aktivno uključuju u istragu oko respiratora u KCUS-u

PRO Oglas

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, sa suradnicima, sastala se se glavnom tužiteljicom Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, Sabinom Sarajlijom i njezinom zamjenicom.

Na sastanku je razgovarano o aktualnim događanjima u proteklih nekoliko dana, povezanih sa respiratorima i liječenjem Covid 19 pacijenata na KCUS-u, kao i daljnjim aktivnostima tužiteljskih i pravosudnih institucija.

S obzirom da Tužiteljstvo BiH odranije postupa u predmetu koji je otvoren prije podizanja optužnice u predmetu Novalić i dr., a koji se odnosi na pomoć počinitelju poslije počinjenog kaznenog djela od strane više osoba, Tužiteljstvo BiH je poduzimalo radnje i nastavlja rad u tom predmetu.

Kantonalno tužiteljstvo Kantona Sarajevo, na temelju medijskih objava, sukladno svojoj nadležnosti, formiralo je predmet koji se odnosi na pismo doktora sa KCUS-a o upotrebljivosti respiratora u liječenju pacijenata u KCUS-u, teške posljedice po zdravlje i život pacijenata, kao i druge probleme u funkcioniranju tzv. Covid odjela, u kojem će postupati u narednom razdoblju.

Na sastanku je dogovoreno da će Tužiteljstvo BiH i Tužiteljstvo KS, u okviru navedenih predmeta, žurno djelovati koordiniranim aktivnostima, te razmjenjivati prikupljene informacije i dokaze u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su respiratori ACM 812A stavljeni u funkciju i korišteni za liječenje pacijenata oboljelih od Covid 19., navosi se u priopćenju Tužiteljstva BiH.

OTPOR.Media

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

PRO Oglas