U BiH je to legalno! – Hrvatski USKOK optužio još 15 ljudi zbog izdavanja lažnih covid-potvrda

PRO Oglas

USKOK je dovršio istragu i pred zagrebačkim Županijskim sudom optužio 14 osumnjičenih zbog davanja mita za izdavanje lažnih potvrda o cijepljenju protiv covida, dok je jedna hrvatska državljanka optužena zbog krivotvorenja isprava.

Osumnjičene terete kako su od rujna do studenoga 2021. preko posrednika zatražili od ovlaštene osobe za upis cijepljenja protiv covida da im ishodi upis cijepljenja kako bi za sebe, bez prethodnog cijepljenja, pribavili covid-potvrde.

Potom su posredniku dostavili svoje osobne podatke potrebne za upis cijepljenja i iznose od 100 do 500 eura po osobi.

Nakon toga je posrednik dostavio medicinskoj sestri iz Doma zdravlja Zagreb-Zapad podatke i novac kako bi ona lažno upisala da su cijepljeni, ističe Uskok.

Uz to, jednu okrivljenicu se tereti za nabavljanje lažne isprave jer je, u nakani da nabavi covid-potvrdu bez cijepljenja, dostavila svoje osobne podatke posredniku, koji ih je, zajedno sa 100 eura, dostavio medicinskoj sestri iz Doma zdravlja Zagreb-Zapad. Potom je, dodaje Uskok, medicinska sestra lažno upisala da je okrivljenica cijepljena.

Tužiteljstvo je u rujnu prošle godine zbog davanja mita za neistinit upis cijepljenja protiv covida pokrenulo istragu protiv ukupno 243 osobe, a među osumnjičenima se našao i niz osoba iz javnog života.

Uključujući današnju optužnicu, Uskok je od sredine studenoga optužio devet skupina s ukupno 111 osumnjičenih.

Za podmićivanje službene ili odgovorne osobe da unutar ili izvan granica svoje ovlasti obavi službenu ili drugu radnju koju ne bi smjela obaviti, zakon predviđa zatvorsku kaznu od jedne do osam godina zatvora.

Hina

Vaš komentar

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk