U Dječjem vrtiću Ljubuški održano predavanje za djelatnike predškolskih ustanova

PRO Oglas

U Dječjem vrtiću Ljubuški održano je korisno predavanje pod nazivom „Značaj psihologije u prevenciji stresa kod djelatnika u predškolskim ustanovama“ koje je pripremio prof.dr.sc Redžo Čaušević, redovni profesor Socijalne biomedicinske znanosti na Fakultetu zdravstvenih studija u Sarajevu.

U uvodu svog predavanja, profesor je na osobnom primjeru pokušao pokazati utjecaj stresa na organizam i ljudski život, a u kasnijem izlaganju i načine na koje se možemo oporaviti i pobijediti stres, koji bi nas mogao odvesti do depresije pa čak i smrti. Naglasio je da je odgajateljski poziv posebno stresan, ali da elementi kao sto su smijeh, empatija, komunikacija, vježbanje naše emocionalne inteligencije i odmak od moderne tehnologije, pomažu da iscijelimo svoj organizam od stresa i da blokiramo prekomjerno lučenje kortizola.

Na vrlo neposredan način uz niz primjera, jasno je približio problematiku stresa, dajući nam optimistične primjere ljudi koji su uspjeli prevladati ogromne traume i tragedije. Izlaganje je završio porukama nade i optimizma za sve one koji se bore s raznim životnim problemima.

OTPOR.Media

Vaš komentar

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk