U Hercegovini uhićen najtraženiji narko diler na Balkanu kojeg je štitila tužiteljica Dijana Karmaković!

PRO Oglas

Pripadnici SIPA-e uhitili su Milana Matkovića, jednog od najtraženijih narko dilera na Balkanu. Matković je uhićen u blizini Trebinja gdje se skrivao posljednjih godina. Uz njega je bio Vladica Rakić. I on je uhićen.

Matković je uhićen po nalogu Tužiteljstva BiH i to zbog trgovine narkoticima. Njegove su poruke pronađene u aplikacijama Sky i Anom. Kriptirane poruke brojnim su policijskim agencijama u svijetu potvrdile ranije sumnje da je Matković jedan od najvećih narko bosova na Balkanu. Srbijanski mediji su, pozivajući se na svoje policijske izvore, objavljivali da je Matković preuzeo poslove Darka Šarića.

Za Matkovićem je austrijsko pravosuđe raspisalo crvenu potjernicu. Osumnjičen je za trgovinu kokainom. Matković je prvi put u javnost dospio zbog trostrukog ubojstva u Srbiji. Iako je rođen u Mostaru, on je godinama živio u Novom Sadu. U listopadu 2004. godine Matković je u Novom Sadu hicima iz automatske puške ubio Darka Brajovića, iz Sarajeva, Aleksandra Bojanića iz Kotora, policajca Centra sigurnosti u Herceg Novom Nebojšu Simovića. U pucnjavi je lakše ranjen Darko Bilić (26), iz Kumbora, vaterpolista novosadske Vojvodine.

Nekoliko dana kasnije, Matković se predao policiji u Mostaru, navodeći da bi ga srbijanska policija ubila prilikom uhićenja. S obzirom na to da je imao bh. državljanstvo, nije mogao biti izručen Srbiji. Suđeno mu je u Mostaru, gdje je priznao krivicu. Županijski sud u Mostaru osudio ga je na 18 godina zatvora.

Kaznu je izdržavao u Zenici gdje je 2007. godine sebi, u znak prosvjeda, iglom i koncem zašio usta.

Nakon što je izdržao veći dio kazne, Matković je započeo posao s narkoticima. Uspostavio je kontakte u Južnoj Americi odakle je prebacivao kokain u Europu. Zbog tih poslova našao se na radaru i američkih policijskih agencija. Ipak, najkonkretniji su bili austrijski istraživači koji su dokumentirali Matkovićeve kokainske poslove. Za njim je raspisana potjernica, pa je on odlučio da se skriva u BiH. Živio je u jednoj kući na Ivanjici kod Trebinja. U petak oko podne uhićen je u automobilu u blizini mjesta u kojem je boravio. Policija je prilikom pretresa automobila pronašla veću količinu novca. SIPA bi u narednom periodu trebala pretresti i objekte koje je koristio.

Raport.ba

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO