U okviru projekta „YOUth Drive“, financiranog od strane EU, pokrenuta web stranica o zaštiti okoliša

PRO Oglas

U okviru projekta „YOUth Drive“, financiranog od strane Europske unije, pokrenuta je web stranica www.nasapriroda.com koja će u narednom periodu poslužiti široj lokalnoj zajednici u cilju podizanja svijesti o potrebi očuvanja okoliša i potrebi za pravilnim gospodarenjem otpadom. Stranica će poslužiti

i kao alat za dostupnost informacija koje se tiču okoliša i okolišnih pitanja, obzirom da su procesi narušavanja prirodne ravnoteže sve brži.

Web stranica www.nasapriroda.com je uspostavljena kako bi široj društvenoj zajednici pružila mogućnost interaktivnog djelovanja kroz registraciju i prijavu divljih deponija u njihovom okruženju, mogućnost umrežavanja, informiranje o dostupnim projektnim pozivima koji se odnose na okolišna pitanja, kao i širenje informacija i promociju pozitivnih praksi.

Analizom stanja na terenu i izradom publikacije, na području Županije Zapadnohercegovačke lociran je veći broj divljih deponija (njih 192) koje su prikazane kroz interaktivnu mapu, gdje je označena lokacija svake pojedinačne deponije sa njenim slikama. Na mapi su označene trenutno postojeće divlje deponije, kao i one uklonjene. U narednom periodu projektom je predviđeno uklanjanje 10 divljih deponija u suradnji s lokalnom zajednicom, te unaprjeđenje kvalitete stanja okoliša.

Također, projektom će se stvoriti podloga za unaprjeđenje i doradu postojećih zakonskih regulativa u ovoj oblasti.

Podizanje svijesti o zaštiti okoliša i pokretanje konkretnih akcija na području Županije Zapadnohercegovačke i Bokokotorskog zaljeva se provodi u okviru projekta „YOUth drive“ kroz IPA Program prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora, koji financira Europska unija u iznosu preko 230.000 eura. Partneri na projektu su nevladine organizacije, Udruga za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH iz Širokog Brijega (BiH) kao nositelj projekta i Naša akcija, sa sjedištem u Kotoru (CG). Projekt je počeo je sa realizacijom aktivnosti u studenom 2019, a trajati će do svibnja 2021. godine, navedeno je u priopćenju EKO ZH.

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO