Ugledaj se Čoviću na njega. Mons. Tomo Vukšić mjesto božićnog prijema poklonio 2.000 obroka narodnim kuhinjama

PRO Oglas

Vrhbosanski nadbiskup metropolita mons. Tomo Vukšić susreo se danas s odgovornim osobama iz četiri narodne kuhinje u Sarajevu te im je tom prilikom darovao donaciju za ukupno 2.000 obroka.

Najprije je u pratnji ekonoma Vrhbosanske nadbiskupije preč. Vladimira Pranjića i predstojnika Ureda za odnose s javnošću vlč. Dražena Kusture posjetio Muslimansko dobrotvorno društvo “Merhamet” gdje se susreo s predsjednikom društva gosp. Kenanom Vrbanjcem i njegovim saradnicima.

Ustrajno pomaganje

Mons. Vukšić je tom prigodom upoznao svoje domaćine kako je do vremena pandemije koronavirusa bio običaj da vrhbosanski nadbiskup organizira božićni prijem za predstavnike javnog, političkog i kulturnog života, ali je pandemija to zaustavila.

Stoga je smatrao svrsishodnijim o blagdanu Božića darovati po 500 obroka za korisnike četiri pučke kuhinje u Sarajevu: Merhametovoj, Caritasovoj, Kruha Sv. Ante te Dobrotovoj i na taj način pomoći ljudima koji su najvećoj potrebi.

Nakon što ga je predsjednik Vrbanjac upoznao s radom institucije kojoj je na čelu nadbiskup Tomo im je uputio riječi ohrabrenja da ustraju na plemenitom putu pomaganja najpotrebitijima.

U Nadbiskupskoj rezidenciji susreo se s ravnateljima Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Mirkom Šimićem i Humanitarno-karitativne udruge Kruh Sv. Ante fra Perom Karajicom te im je, uz zahvalu za dosadašnji plemeniti trud i nastojanje, uručio i prigodnu donaciju za po 500 obroka kojima će ove dvije crkvene institucije u božićno vrijeme obradovati korisnike pučkih kuhinja.

Problem siromaštva

Istoga dana u prostorijama Srpskog humanitarnog udruženja Dobrotvor posjetio je predsjednika Aleksu Ćabića koji je mons. Vukšića informirao o projektima koje Dobrotvor provodi. Istakao je kako je najveći dosadašnji pojedinačni dobročinitelj ovog humanitarnog udruženja papa Ivan Pavao II. koji je prilikom svoje posjete Sarajevu uručio po 50.000 dolara Dobrotvoru, Caritasu, Merhametu i La Benevolenciji. Zahvalio je nadbiskupu Tomi na posjetu i donaciji, a mons. Vukšić je istaknuo kako Crkva nastoji pomoći u rješavanju problema siromaštva te je ovaj dar skroman prinos kojim želi o blagdanu Božića pomoći ljudima u potrebi.

Nadbiskup je odlučio da će za Božić i Uskrs svake godine ubuduće, umjesto organiziranja uobičajenoga prijeme, darovati po jednu narodnu kuhinju, saopćeno je iz Vrhbosanske nadbiskupije.

OTPOR.Media

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO