Uhićen općinski vijećnik, priveden i odvjetnik, a akcija još traje….

PRO Oglas

U akciji SIPA-e jutros je uhićen Elvis Hodžić, općinski vijećnik u Novom Gradu. On je član Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

Inače, Hodžić je 2020. godine bio kandidat SDA za ovo općinsko vijeće.

Sedam osoba je na meti pravosudnih i policijskih organa, a pretresi se vrše na više od 20 lokacija.

Među njima su i odvjetnik i notari.

Kako “Avaz” piše priveden je i odvjetnik Bojan Veselinović.

Više osoba je osumnjičeno u velikoj akciji SIPA-e koja se od jutros sprovodi na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva i Pala, a među njima su odvjetnici, notari i jedan vijećnik u Općinskom vijeću Novi Grad Sarajevo.

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela “Organizirani kriminal”, „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“, “Nedozvoljena trgovina”, “Krivotvorenje isprave”, “Prevara”, “Porezna utaja”, “Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem”, “Davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem”, “Pomoć učinitelju nakon izvršenog krivičnog djela” i “Pranje novca” propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Po posljednjim informacijama policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su do sada u sklopu operativne akcije „Square“ slobode lišili četiri osobe.

Uhićene osobe sprovedena su u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Prilikom pretresa do sada je otkrivena i privremeno oduzeta velika količina poslovne dokumentacije te oko 54.367,00 konvertibilnih maraka.

Na bankovnim računima nekih od osumnjičenih osoba blokirana je 81.669,00 konvertibilnih maraka.

Aktivnosti su još uvijek u tijeku, kazali su iz SIPA-e.

OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO