Uhićena dvojica mladih pripadnika OS BiH. U kućama u Mostaru i Čapljini pronađena droga i oružje

PRO Oglas

Pripadnici Odjela za posebne namjene Sektora kriminalističke policije MUP-a HNŽ večeras su, saznaje portal “Avaza”, izveli veliku akciju s ciljem suzbijanja trgovine i zloupotrebe opojnih droga i uhitili dvije osobe.

Kako je potvrđeno, na osnovu ranije prikupljenih operativnih saznanja, akciju su sproveli na području Mostara i Čapljine sa ciljem suzbijanja trgovine i zloupotrebe opojnih droga.

Slobode su lišeni T. T. (30) iz Mostara i R.R. (26) iz Čapljine. Zanimljivo je, potvrđeno je iz MUP-a HNŽ, da su obojica aktivni službenici Oružanih snaga BiH.

-Prilikom lišenja slobode kod njih su pronađene sljedeće nedozvoljene materije: suha zeljasta tvar koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, bijela praškasta tvar koja asocira na opojnu drogu spid, te tablete koje asociraju na opojnu drogu extasy – naveli su iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Na osnovu naredbi općinskih sudova u Mostaru i Čapljini izvršeni su pretresi kuća i objekata koje koriste osumnjičene osobe, kao i pretres jednog vozila.

-U pretresima kuća i prostorija koje koriste osumnjičeni su pronađeni dvije automatske puške, veća količina municije, kao i određena količina vojne opreme i određena količina suhe zeljaste tvari koja asocira na opojnu drogu marihuanu i vaga za precizno vaganje opojne droge, dok je pretresom vozila pronađen 81 komad tableta koje asociraju na opojnu drogu exstasy – istakli su iz MUP-a HNŽ.

Sa ovim događajem je upoznat postupajući tužitelj Županijskog tužiteljstva u Mostaru.

Avaz.ba

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO