Uhićenja i naguravanja na prosvjedu zdravstvenih djelatnika u Mostaru, Vlada HNŽ osuđuje prosvjede!

PRO Oglas

Na današnjem prosvjedu zdravstvenih djelatnika u Mostaru uhićene su dvije osobe, potvrdio je za hercegovina.info glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Ljudevit Marić.

Marić je kazao da trenutačno može samo potvrditi da je dvojka uhićena zbog narušavanja javnog reda i mira. Naš novinar ispred Vlade javlja da je došlo do naguravanja među prosvjednicima, među kojima jedan od njih tvrdi da je udaren s leđa, bez ikakva razloga. Što je točno bilo trebala bi utvrditi policija.

Inače, u vezi najavljenog štrajka Neovisnog sindikata uposlenika SKB-Mostar, Ministarstvo unutarnjih poslova upozorava da je policija dužna postupati sukladno odredbama Zakona o JRM, te odluci o “javnom okupljanju građana” lokalne samouprave, odnosno grada Mostara, a napominju da su lokacije predviđene za takva okupljanja SRC Kantarevac i plato Sjevernog logora.

“Mjesno i stvarno nadležna PU Mostar je pisanim putem upozorila organizatora prosvjeda da su dužni pridržavbati se odredba Zakona o JRM, Zakona o sigurnosti prometa na cestama BiH, kao i svih epidemioloških mjera naloženih naredbom Kriznog stožera ministarstva zdravstva FBiH”, naveli su jutros u priopćenju.

VLADA HNŽ Šokirana, i oglasila se samo po pitanju incidenta, o prosvjedu kao prosvjedu ni ‘p’

Vlada HNŽ-a oglasila se danas poslijepodne priopćenjem za javnost u kojem osuđuju incidente na današnjem prosvjedu u Mostaru.

“Šokirana današnjim ponašanjem pojedinaca među prosvjednicima, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije najoštrije osuđuje fizički napad na građane Mostara! Ujedno, od mjerodavnih institucija Vlada traži žurno postupanje odnosno evidentiranje i procesuiranje nasilnika koji su prosvjed iskoristili za ponašanje koje normalno društvo ne smije tolerirati”.

“Podsjećamo na to kako su u HNŽ na snazi propisi koji definiraju lokacije na kojima se mogu organizirati javna okupljanja. No, unatoč tomu, današnji prosvjed na za to nepredviđenom mjestu obilježili su uvredljivi usklici i povici na nasilje i na uništavanje javne imovine što, nažalost, podsjeća na mučne scene i paljenja objekata iz 2014. godine”.

“Ističemo kako u traženju svojih prava nitko ne smije ugroziti prava ni sigurnost drugih, poglavito nitko ne smije fizički nasrtati na nedužne građane. Rješavanje pitanja kolektivnog ugovora za zdravstvene djelatnike mora biti premješteno s ulice za pregovarački stol. Osuđujemo svaki oblik nasilja i očekujemo primjereno sankcioniranje počinitelja”, stoji u priopćenju Vlade HNŽ-a.

Hercegovina.info

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO