Uhljeb godine u Hrvatskoj pokušava braniti druga Dragana Čovića od mogućih sankcija SAD-a!

PRO Oglas

Južna plinska interkonekcija od strateške je važnosti za Hrvatsku, BiH i SAD, kazao je u četvrtak šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman, nakon što je u javnost procurilo pismo američkog državnog tajnika Antony Blinkena po kojem Blinken čelnika HDZ-a BiH Dragana Čovića drži odgovornim za opstrukciju projekta.

Blinken je zatražio u pismu od šefova diplomacije Hrvatske i BiH Gordana Grlića Radmana i Elmedina Konakovića da izvrše pritisak na čelnika HDZ-a BiH Dragana Čovića “kako bi prestao s opstrukcijama” plinskog povezivanja Hrvatske i BiH. U njemu se ističe kako je izgradnja Južne plinske interkonekcije između Hrvatske i BiH ključna za “vašu energetsku sigurnost”.

-Taj projekt je od strateške važnosti i interesa za Hrvatsku, za Bosnu i Hercegovinu, naravno i za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, ali također i za naše američke saveznike – kazao je novinarima nakon sjednice vlade Gordan Grlić Radman.

Na pitanje novinara u vezi uloge Dragana Čovića, Grlić Radman je kazao da je Hrvatski narodni sabor, na čijem je čelu Čović, prošle godine ocijenio da su strateški iznimno važni izgradnja spomenutog plinovoda i euroatlantske integracije. Podsjetio je i da je Vijeće ministara, čija je čelnica Borjana Krišto, članica HDZ-a BiH, također podržalo izgradnju Južne plinske interkonekcije.

OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO