Ukinuta oslobađajuća presuda bivšem ministru MUP-a RS-a Radislavu Jovičiću

PRO Oglas

Okružni sud u Banjoj Luci poništio je oslobađajuću presudu te će se bivšem ministru unutrašnjih poslova RS Radislavu Jovičiću ponovo suditi za nesavjestan rad u službi.

Sa Jovičićem će se ponovo suditi direktoru banjalučke firme “Optel” Alešu Majkiću, a protiv njih dvojice je Okružno javno tužiteljstvo u Banjoj Luci još 2017. podiglo optužnicu, u kojoj se navodi da je oštećeno Ministarstvo unutrašnjih poslova RS za 260.000 KM.

Kako se navodi u optužnici, Jovičić je sa firmom “Optel” 23. rujna 2013. zaključio i potpisao ugovor o nabavci opreme za UКT sistem radio-veza, iako je znao da spomenuta firma posluje sa gubitkom.

Po ugovoru je toj firmi avansno isplaćeno 260.445 КM, ali oprema nije isporučena, pa je protiv njih dvojice podignuta optužnica.

Majkić, vlasnik “Optela”, optužen je za izdavanje čeka i sredstava bezgotovinskog plaćanja bez pokrića.

Suđenje Jovičiću i Majkiću je prvi put počelo u siječnju 2019. godine, ali je zbog promjena članova Sudskog vijeća više puta vraćano na početak.

Ipak, u travnju 2023. godine Osnovni sud u Banjoj Luci donio je presudu kojom se Jovičić oslobađa odgovornosti za ovo djelo, ali je, nakon žalbe Tužiteljstva, Okružni sud u Banjaluci 26. prosinca 2023. poništio prvostupanjsku presudu i predmet vratio prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje.

Odvjetnik Živko Bojić, koji je u ovom slučaju zastupao Jovičića, kaže da odluku o ponavljanju suđenja nije još uvijek dobio iako je, kako navodi, išao u Sud, te da je iznenađen što je o ovoj odluci saznao iz medija.

“Sud je trebao da prvo nama dostavi odluku, a ne da saznajemo na ovaj način. Odluka Suda je trebala biti odmah dostavljena i prvostupanjskom sudu”, kaže Bojić za Detektor.

Jovičić je funkciju ministra unutrašnjih poslova obavljao od ožujka 2013. do prosinca 2014. godine, a na posljednjim izborima bio je kandidat za predsjednika RS.

OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO