URB HVO-a ŽZH: “Zna to Djetešce jako dobro i znati će cijeniti žrtvu onih koji trpe žrtvu” – Čestit vam i blagoslovljen Božić!

PRO Oglas

Svaki novi Božić sa sobom nosi i novo svijetlo nade, koja se kroz godinu iza nas mnogima od nas činila tako malom, neznatnom, beznačajnom, koja je tek tinjala u mnogima od nas ali još uvijek živa, topla, premda tisuću puta gažena, gašena i obezvrijeđena.

Mnogi od nas novi Božić kao i svih prethodnih godina dočekuju suočeni s gubicima raznih vrsta od kojih su najranjiviji gubici naših najmilijih, njihove bolesti, njihovi odlasci s vjekovnih ognjišta za smislenijim i boljim životom, gubici na duševnom i materijalnom polju, gubici i odlasci iz naših života nama nekad dragih i iskrenih prijatelja, čak i uže rodbine zbog njihove malo vjernosti koja neminovno rađa lakovjernošću.

Svima nama neovisno jesmo li doživjeli bilo kakvu vrstu gubitka, ili smo pak godinu na uzmaku završili s kakvim takvim dobitkom na vrata dolazi Božić, koji svim ljudima dobre volje vraća osmijeh na lice. Osmjeh djeteta jer je i sami Božić oličenje djeteta, Bogočovjeka zbog kojeg sve živi i sve konačno i ima smisla.

Mali Isus, Božić koji diže posrnule s dna, očajne i bespomoćne, ostavljene, usamljene, jer nam pruža svoje ruke u kojima je sva toplina ovoga svijeta spremna ugrijati svakog od nas tko pruži svoje ruke i svoj pogled prema Njemu.

Poglavito to malo Djetešce u kojemu je satkana sva mudrost ovoga svijeta ljubi Branitelje jer veće ljubavi od braniteljske nema. Ta lijepo je rekao taj mali Božić kojeg s nestrpljenjem očekujemo: “Da tko život svoj položi za svoje prijatelje, veće ljubavi od te nema“.

Jako dobro to Djetešce zna što se mota i kuha u glavama onih koji su bili spremni položiti svoj život za prijatelje svoje. Zna to maleno Djetešce i puno više od toga, tko i zašto je ostavio i bacio na samo dno svekolikih društvenih zbivanja one koji bi trebali biti predvodnici stada Njegovoga.

Zna to Djetešce jako dobro i znati će cijeniti žrtvu onih koji trpe žrtvu, zbog svekolike nepravde koja im se sustavno čini. No, kako god ih je znao čuvati kad se radilo o njihovim glavama u vrijeme ratnih vihora isto tako čuvati će ih u sve dane do svršetka svijeta jer svijetlo koje Sin Božji nosi sa sobom u ove Božićne dane osvijetli će staze i pute onih koji su i sami svijetlost. Njegova svijetlost.

Čestit i blagoslovljen Božić kao i sretnu i uspješnu Novu 2024.godinu želi vam URB HVO-a ŽZH

URB HVO-a ŽZH

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk