Uskršnja čestitka građanima Širokog Brijega od firme FEAL d.o.o. iz Širokog Brijega!

PRO Oglas

Dana 26. prosinca 2021. godine na portalu OTPOR.Media u suradnji s Udrugom “EKO OTPOR” objavljujemo uznemirujuće kadrove uništavanja eko sustava na području toka rijeke Ugrovače u Širokom Brijegu od firme FEAL d.o.o. Široki Brijeg.

U navedenoj reportaži mogli ste vidjeti i prijavu prema istoj, kao i što je ustanovila Županijska inspekcija kako je došlo do ovog sramotnog propusta od strane spomenute firme i što joj je naređeno da treba napraviti kako ne bi dolazilo do ovakvih propusta.

U međuvremenu, firma FEAL u Ljubuškom s gradonačelnikom potpisuje višemilijunski projekt za izgradnju proizvodnog pogona na nekih 4 i pol tisuće kvadratnih metara što je za pozdraviti, ali za pogon s otpadnim vodama u Širokom Brijegu se izgleda nema novca!

Nije trebalo dugo čekati do novih “slučajnih izljeva”, i da nakon “ponovnog” kvara na glavnom ventilu, ponovno otpadna voda iz bazen završi u rijeci Ugrovači.

Znači, ovo nije prvi puta da se ovakvoj “renomiranoj” firmi događa “kvar na glavnom ventilu”, inače isti se događa redovito svako malo, a što smo već imali priliku vidjeti jer je to izgleda jeftinija solucija ispustiti u vodu koja protječe kroz Široki Brijeg, nego platiti odvoz na adekvatno deponiranje!?

Sami mještani uz korito rijeke Ugrovače su ogorčeni jer ovo uistinu traje predugo, i što iz godine u godinu trpe nesnosan smrad kemikalija u koji smo se i mi uvjerili na licu mjesta, a osim toga mještani su uvjereni kako su te kemikalije osim uništenja same rijeke, donijele brojna zdravstvena oboljenja u njihove kuće.

Zbog straha od “moguće odmazde” vlasnika firme prema pojedinim radnicima, a koji su neki i iz njihovih kuća, sad zasad boje se javno reagirati. Što je jako žalosna činjenica da tako razmišljaju jer im je izgleda draže da ih se truje, kao i to da se uništava prirodni eko sustav Širokog Brijega.

Uvjerenja smo kako malo tko ima nešto protiv spomenute firme da ona radi i zapošljava kao i većina firmi na području Širokog Brijega, ali obrćati milijune i dobivati novce od države za unaprjeđenje poslovanja, a iste trošiti na viletine, automobile i na ostale luksuzne hirove, a pri tome štedjeti na efikasnijim rješenjima smanjivanja zagađenja, i namjerno uništavati svoje sagrađene, e to je već za zamisliti se koji su interesi pojedinaca koji firmom rukovode, a koji isto sebe nazivaju “Širokobriježani” i prse se da nešto postižu dok truju svoj narod!

Nisu se sjetili financijski “pogurati” poribljavanje rijeke Lištice kada već imaju tolike milijune profita s kojima se hvale a Društvo sportskih ribolovaca Borak iz Širokog Brijega i dalje šuti o tom zagađenja od strane FEAL-a dok uzimaju članarine ribičima da love ribu u rijeci Lištici koja je puna svakakvih otrova!

Samo se bojimo ako gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić bude šutio kao gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević i nepoduzimao konkretne korake u zaštiti svojih sugrađana i svoga Grada, hoće li i njima Božić i Uskrs narednih godina biti u “mirisnim” tonovima!?

Mili Marušić / OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO