UZB: Podrška branitelju Zdenku Bebeku koji štrajka pred zgradom MUP-a ŽZH

PRO Oglas

Prije nekoliko dana svoj štrajk pred zgradom MUP-a ŽZH započeo djelatnik iste kuće Zdenko Bebek, zvani Burgija, obraćamo se javnosti o ovome važnom događaju koji su uglavnom prešutjele sve medijske kuće u Hercegovini.

Zdenko Bebek je prije svega čovjek, živ čovjek, hrvatski branitelj i kao takav zaslužuje da ga se i tretira kao čovjeka, što se u ovome slučaju ne čini i time se gaze njegova elementarna ljudska prava.Tražio je da se njemu i njegovim radnim kolegama na istom radnom mjestu osiguraju samo minimalni uvjeti rada i ništa više, a dobio je nerazumijevanje i prijezir od onih koji su trebali opravdati svoje politički stečene i dobro plaćene položaje i privilegije.

Kao i uvijek do sada nećemo se libiti „ići u glavu“ i detektirati problem od njegova izvora, a izvor svih problema, prema dobro obavještenih izvorima je ministar MUP-a ŽZH David Grbavac, čovjek koji je bez trunke znanja i stručnosti „zajahao“ na užarenu fotelju ministra tako važnog ministarstva. Sve ono što je u tom trenutku imao je bila samo partijska iskaznica i ništa više.

Ubrzo je svima postalo jasno da je David Grbavac potpuni promašaj ali njegovo ponašanje u slučaju Zdenka Bebeka, koji iako teško bolestan štrajkom pokušava doći do svojih minimalnih prava postao je teatar apsurda, ali i neviđene bahatosti i primitivizma čelnog čovjeka MUP-a koji od svoga dolaska u MUP nije pokazao apsolutno nikakvu vrijednost, ni stručnu, ni ljudsku.

Prolaziti pored takvog čovjeka koji mirno sjedi i bori se sa svojim unutarnjim osjećajima a da ga i ne pogleda, a kamoli da s njim prozbori koju riječ, je totalna degradacija čovjeka kojega je dobri Bog stvorio na vrhuncu svoga stvaranja kao nešto najsavršenije. Time ste gospodine ministre pokazali svu raskoš vašega primitivizma.

Na žalost svih normalnih ljudi takvo ponašanje jednoga ministra je postalo konstanta u njegovom djelovanju jer je on očito umislio da je Bogom dan, a savjest koja mu je u ovome slučaju trebala proraditi je za njega očito misteriozna i nedokučiva kategorija.

Gospodine ministre pred vama je čovjek, hrvatski branitelj, koji ima svoje dostojanstvo i dušu, čiji je brat gospodine ministre položio svoj život u obrani domovine da bi vi i slični vama danas svojim obijesnim ponašanjem gazili po toj žrtvi i pljuvali je, čime pokazujete da vam ništa nije sveto, a vaša obijest je ovakvim ponašanjem dosegla samo nebo, zaboravljajući pritom riječi pjesme – svaku obijest kaznila je povijest.

Zato gospodine ministre kao braniteljska udruga koja se brine i skrbi za branitelje, tražimo od vas, ali i od vaših poslodavaca duboku i iskrenu ispriku svim braniteljima koji su zaslužni za ono što vi danas uživate, a onda i obitelji Zdenka Bebeka –Burgije čiji je brat položio svoj život na oltar Domovine.

To je minimum koji od vas tražimo i očekujemo da će ako ne kod vas,a onda barem u vaših stranačkih kolega proraditi uspavana savjest, te vam sugerirati da pokažete elementarno poštovanje prema branitelju i njegovoj obitelji koja je platila visoku cijenu današnje stvarnosti.

Nakon toga gospodine ministre očekujemo od vas da u najkraćem mogućem roku udovoljite opravdanim i minimalnim zahtjevima gospodina Zdenka Bebeka, čime ćete bar donekle oprati sramotu koju ste vašim postupcima nanijeli instituciji kojoj ste na čelu.

Pozivamo i prozivamo sve braniteljske udruge, a posebno Udrugu obitelji poginulih i nestalih branitelja, koje su svojom šutnjom i svojim sluganskim i ulizničkim ponašanjem još jednom zapravo pokazale što je svrha njihovog postojanja.

Ispada da je za vas čovjek samo broj, a svijet sve više uništeni vrt u kojemu mogu uspijevati samo dopuštene vrste. Evo prilike da pokažete aktivnost svojih temeljnih postavki, a ne samo biti krpelj na županijskom i gradskom proračunu i tražiti za sebe i svoje sve moguće i nemoguće privilegije, pokazujući pritom pasju poslušnost i malograđanski kukavičluk.

Gdje su sada „temeljne i krovne udruge HVO-a“, gdje je Udruga oboljelih od PTSP-a, gdje je HVIDR-a, gdje je Udruga udovica poginulih branitelja, gdje je HNS-ov Odbor za branitelje. gdje je Udruga nositelja ratnih odličja HVO HB i mnoge druge?

Možda bi danas da je živ i Zdenkov pokojni brat bio nositelj ratnih odličja, ali ne samo da se nema pijeteta prema njemu nego se i njegova obitelj mora ponovo boriti kako bi pored svih ovih samozvanih jahača apokalipse, dokazala da je živa i da ima svoje dostojanstvo.

Ne samo da ih nije briga za poštenog branitelja nego je njihov smisao postojanja izvući i isisati sve materijalne koristi ne libeći se pri tome davati podršku ljudima protiv kojih su podignute optužnice za kriminalna i koruptivna djela za višemilijunski kriminal kao što je trenutni Federalni premijer Fadil Novalić. Tu ste jaki, ovo je vaš čas.

Na djelu je dakle sveopći moralni relativizam i sunovrat čovjeka i civilizacije u bezdan zla i izopačenosti, a prozvane „braniteljske udruge“ su samo dio toga mozaika i vjerno služe svojim gospodarima iz sjene koji nisu ni svjesni da rade na svojoj propasti i nestanku.

Udruga Zaboravljeni branitelji, bez maske na licu iako nije naš član, daje punu potporu branitelju Zdenku Bebeku u njegovoj poštenoj borbi za minimum prava za koje se bori, jer za nas je svaki branitelj smisao našega postojanja.

Bili smo i uvijek ćemo biti na strani istinskih branitelja i poštenog radišnog čovjeka bez obzira tko je na vlasti i kome ćemo se zamjeriti, jer naš život je knjiga puna ratova u kojima smo navikli na sva moguća poniženja, ali ponos nikad nismo prodali.

Udruga Zaboravljeni branitelji
Podružnica Ljubuški

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO