UZNEMIRUJUĆA SNIMKA – Ovo je brat ubojice iz Gorice, pušten je iz bolnice i hoda slobodno po selu

PRO Oglas

Brat ubojice iz Gorice Joze Jasaka Draženko Jasak pušten je iz SKB-a kući. Goričani nam javljaju da slobodno šeće po mjestu. Sustav ga nije eliminirao kao prijetnju, štoviše pustio ga je ponovno među mještane.

Iz Tužiteljstva ŽZH kažu da ne postoje uvjeti da se jasaku odredi pritvor.

“U predmetu formiranom po kaznenoj prijavi protiv D. J. provodi se kriminalistička obrada i prikupljaju dokazi. Izvršen je pretres obiteljske kuće D.J. po naredbi nadležnog suda, dok ne postoje uvjeti za podnošenje prijedloga za određivanje pritvora istome. Nadležna PU i Centar za socijalni rad upoznati su sa cjelokupnom situacijom kao i Tužiteljstvo. U predmetima u kojima su potvrđene optužnice protiv D. J. čeka se zakazivanje ročišta za glavnu raspravu”, kazala je Petrunjela Matijević, viša stručna suradnica i službenica za informiranje Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

“Protiv Draženka Jasaka su od strane policijskih službenika PU Grude upućena četiri izvješća o počinjenom kaznenom djelu Županijskom tužiteljstvu Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu zbog osnova sumnje da je počinio više kaznenih djela iz čl. 183. KZ F BiH Ugrožavanje sigurnosti, i to u vremenskom razdoblju od 2019. do 2022. godine. Za sva navedena kaznena djela Županijsko tužiteljstvo Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu je donijelo nalog o provođenju istrage”, naveli su, uz ostalo u očitovanju o ovom slučaju.

Susjedu je napao nožem, a postoje i video i zvučni zapisi gdje zabija nož u panj i objašnjava kako će zaklati susjedu, koji i objavljujemo.

“Vezano za Vaš upit o prijetnji susjedima, napadu nožem, bacanju bombe i podmetanju požara, možemo reći da je PU Grude 2019. godine zaprimila prijavu da je u mjestu Sovići, op. Grude, osoba A.G. iz mjesta Sovići, napadnuta nožem od strane Draženka Jasaka kojom prilikom nije zadobila tjelesne ozljede. Zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela iz čl.183 KZ F BiH ugrožavanje sigurnosti je od strane policijskih službenika PU Grude protiv imenovanog Draženka Jasaka upućeno izvješće o počinjenom kaznenom djelu Županijskom tužiteljstvu ŽZH koji su donijeli nalog o provođenju istrage. Također, u PU Grude je evidentirano da je imenovani Draženko Jasak i 2022. godine gore imenovanoj A.G. uputio verbalne prijetnje po život zbog čega su policijski službenici PU Grude protiv istog uputili izvješće o počinjenom kaznenom djelu iz čl.183 KZ FBiH ugrožavanje sigurnosti Županijskom tužiteljstvu ŽZH, a na što je Županijsko tužiteljstvo donijelo nalog o provođenju istrage”, istaknuli su iz MUP-a ŽZH.

Unatoč svemu navedenom, i činjenici da je njegov brat Jozo, likvidirao dvije osobe, teško ranio jednu koja je ostala bez noge, a još jednu lakše Draženko Jasak mirno i bez nadzora šeta ispred bolnice.

Hercegovina.info

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO