UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ: Tko se truje grudskim govnima? Tko je u džepove spremio 215.981,73 KM?

PRO Oglas

2019.godine portali iz općine Grude su pisali o ekološkoj katastrofi u Grudama . U Grudskom polju se nalazila velika količina fekalija, nekoliko metara od naseljenih kuća. Nakon posjete lokaciji, dokumentirana je rijeka fekalija koja teče poljem. Ispod je link vijesti jednog grudskog portala iz 2019. godine:

https://www.grude-online.info/ekoloska-katastrofa-u-grudama-kroz-grudsko-polje-tece-rijeka-fekalija/

‘’28.02.2019. godine na temelju provedenog javnog natječaja sukladno odobrenim sredstvima Fonda za zaštitu okoliša F BiH, potpisan je ugovor za Prvu fazu sanacije Pročistača otpadnih voda s izvođačem E-Beganović d.o.o. Cazin u vrijednosti 215.981,73 KM, te se ovih dana očekuje ulazak izvođača u radove. Prva faza sanacije obuhvaća izgradnju rešetke za grubo odvajanje i izgradnju novog cjevovoda od pročistača do recipijenta,’’ kazali su 2019. godine iz komunalnog.

Danas je 27.03.2021. godine. U šetnji Grudskim poljem nailazim na veliki ponor Matice i vidim da je problem s kolektorom ’’riješen’’ na bizaran način. U privitku ovog maila šaljem Vam slike i video ‘’rješenja’’ ekološke katastrofe u Grudama koja je koštala, gore navedenih (Prva faza sanacije!!!) 215.981,73 KM.

Grudske fekalije su premještene s vidnog mjesta, na par metara dalje u veliki ponor Matice.

1.)S kojim je tokovima Matica vezana?

2.)Tko se truje grudskim govnima?

3.)Koliko ljudi treba oboljeti prije nego se oglase ekološke udruge i inspekcija?

4.)Tko je u džepove spremio (minimalno) 215.981,73 KM?

Ovo nije problem samo općine Grude, već ima dalekosežne posljedice na cjelokupno društvo!!!

Lijep pozdrav,
Žitelj Gruda

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO