“Uzurpator” Božo Ljubić posvađao dva partijska druga – Iliju i Dragana!

PRO Oglas

Još od početka veljače prošle godine, kada je konstituiran novi saziv nevladine organizacije Hrvatski narodni sabor, druga po snazi partija (stranka) s hrvatskim predznakom, HDZ 1990, koju vodi Ilija Cvitanović, još se ni jednom nije pojavila na zasjedanju ovog foruma.

Ilija Cvitanović i njegovu sljedbenici, bijesni su na predsjednika HNS-a, Dragana Čovića, jer je izigrao dogovor prema kojem bi predsjednik HNS-a trebao doći iz reda najveće stranke s hrvatskim predznakom, a to je u ovom trenutku Čovićev HDZ, dok bi predsjednik Glavnog vijeća HNS-a, trebao biti netko po izboru druge po snazi stranke s hrvatskim predznakom, a to je u ovom trenutku Cvitanovićev HDZ 1990.

Čović je ispoštovao prvi dio dogovora: ponovo je preuzeo funkciju predsjednika HNS-a, no za predsjednika Glavnog vijeća izabrao je Božu Ljubića, nekadašnjeg čelika HDZ-a 1990, koji se u međuvremenu razišao s partijskom bazom i već duže vremena djeluje kao slobodni strijelac.

Cvitanović smatra da Božo Ljubić (74) nema legitimitet da obavlja funkciju predsjednika Glavnog vijeća jer ga na tu funkciju nije kandidirala partija kojoj bi ta pozicija trebala pripasti, niti ga je kandidirala koja druga partija. Ljubić je, naime, osobni kandidat Dragana Čovića.

Cvitanović je odlučan u namjeri da se HDZ 1990 ne vrati pod krov HNS-a sve dok “uzurpator” Ljubić obnaša funkciju predsjednika Glavnog vijeća.

SlobodnaBosna.ba

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO