Veleposlanik Velike Britanije prvi maj prije 20 godina proslavio u Širokom Brijegu

PRO Oglas

Britanski veleposlanik u Bosni i Hercegovini Graham Hand izjavio je na današnji dan 2001. godine u Širokom Brijegu kako je hrvatsko vodstvo spremno za razgovore u svrhu nadvladavanja trenutačnog političkog stanja u “okviru sustava i zakona Federacije BiH”.

Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine, koji predvodi HDZ Bosne i Hercegovine, proglasio je hrvatsku samoupravu u Bosni i Hercegovini nakon donošenja neustavnih izbornih pravila i propisa te odbio sudjelovati u vlasti.

“Kod hrvatskoga vodstva u Bosni i Hercegovini postoji želja za prevladavanjem trenutačne političke situacije u okviru postojećeg sustava i zakona Federacije BiH”, izjavio je u Širokome Brijegu tom prilikom britanski diplomat očito aludirajući na HDZ Bosne i Hercegovine.

Graham Hand je dodao da će rezultati tih razgovora biti uskoro poznati.

Britanski veleposlanik Graham Hand je tijekom dana posjetio poslovno središte mesne industrije “Lijanovići” u Širokom Brijegu gdje se sastao s jednim od braće suvlasnika Jerkom Ivankovićem, koji je tada bio i zastupnik u Domu naroda državnog parlamenta, kao i s ondašnjim predsjednikom Gospodarske komore Zapadnohercegovačke županije Zdenkom Grbavcem.

OTPOR.Media

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO