Viber uvodi novu značajku koja bi se mogla svidjeti mnogima

PRO Oglas

Viber je objavio kako širi poslovanje na digitalna plaćanja s mobilnim novčanikom dostupnim unutar svoje aplikacije. Kako su pojasnili, nova funkcija omogućit će korisnicima Vibera jednostavno slanje novca drugim osobama i poslovnim subjektima kao i postavljanje digitalnog novčanika za pohranu novca. Za početak je usluga dostupna samo u eurima, ali dodaju, planira se i proširenje na druge valute, zajedno s novim uslugama koje će uskoro biti dostupne.

U početku, plaćanja putem Vibera biti će dostupna u Grčkoj i Njemačkoj, a u bliskoj budućnosti će se proširiti i na druge države. Dodavanje financijskih sredstava u digitalni novčanik bit će moguće putem Mastercard i Visa kartica te lokalnih banaka.

Kako bi mogao pružiti licencirane usluge plaćanja na prvim tržištima, Viber se udružio s Rapydom, globalnom fintech-as-a-service tvrtkom. Rapyd će implementirati svoje licencirane usluge obrade plaćanja u Viber aplikaciju, čime će osnažiti mogućnosti plaćanja unutar aplikacije. Nakon dostupnosti u više zemalja, korisnici Vibera moći će pristupiti velikom broju dodatnih financijskih usluga.

Podsjetimo, McKinsey procjenjuje da će globalno tržište plaćanja, uključujući prekogranične transakcije, domaće transfere i plaćanja kreditnim karticama, porasti na 2,5 trilijuna dolara do 2025. godine.

Rakuten Viber već je jedan od najboljih svjetskih messengera, a zahvaljujući fintech mogućnostima Viber će proširiti svoje funkcionalnosti i postati apsolutno neophodna aplikacija za stotine milijuna korisnika. Prilagođene značajke plaćanja omogućit će korisnicima da se lagano povežu i izvršavaju transakcije u domaćem i prekograničnom prometu bez napuštanja svoje platforme za razmjenu poruka, izjavio je Ofir Eyal, izvršni direktor Rakuten Vibera. Viberova vrhunska sigurnost i zaštita privatnosti u kombinaciji s visokim standardima partnera za platne usluge, poput Rapyda, stvaraju jednostavnu i sigurnu alternativu za obavljanje osobnih i poslovnih transakcija.

Oduševljeni smo što je Rapyd postao licencirano rješenje za prekogranična plaćanja koje pokreće Rakuten Viber, čime postaje jedna od prvih platformi za razmjenu poruka koja globalnoj bazi korisnika nudi sigurna plaćanja unutar aplikacije, izjavio je izvršni direktor Rapyda Arik Shtilman. U Rapydu razvijamo tehnologiju plaćanja koja uklanja pozadinsku problematiku prekogranične trgovine i plaćanja. U ovom partnerstvu zajednička snaga Viberove posvećenosti sigurnosti i Rapydovih besprijekornih mogućnosti plaćanja znači da se milijuni korisnika mogu osjećati sigurnima prilikom obavljanja financijskih transakcija putem jedne aplikacije za razmjenu poruka.

Zimo.hr

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO