VIDEO: “Blaćansko silo” i 19. obljetnica od osnutka HKUD “Blaćani” iz Biograca

PRO Oglas

Ove subote na igralištu Osnovne škole Vitez Zdenko Bogdan u Biogracima održalo se tradicionalno “Blaćansko silo” i 19. obljetnica od osnutka HKUD “Blaćani” iz Biograca.

Kako smo i najavili, zabava i lijep provod uz našu tradicionalnu kulturnu glazbu i ples uz mlađe naraštaje folkloraša su prošli i više nego odlično, gdje je veliki broj posjetitelja mogao uživati u izvedbama 6 kulturno umjetničkih društava s područja Širokog Brijega.

Voditeljica radio Gruda, i ovogodišnjeg programa u Bigracima Franka Bračić, svoj dio posla je vrhunski odradila i svojim gestama i ugodnom komunikacijom bila podrška mladim folklorašima da pokažu koliko su truda dali da najbolje otplešu i predstave svoj HKUD.

“Uistinu sam prezadovoljan održanim događajem i velikom odazivu posjetitelja kao i nastupima najmlađih naraštaja, a ove godine su to prikazali na našoj 19. godišnjici što nam je bilo i zadovoljstvo ih sve ugostiti iz razloga jer smo se mi predstavnici naših društava iz Širokog Brijega dogovorili da svake godine je po jedan samo njihov domaćin, i toliko mi je drago da su nastupili pred ovolikom publikom kod nas u Biogracima” – govori nam Zdenko Damjanović, predsjednik HKUD “Biograci” koji su organizatori ovog događaja, te ovom prilikom se puno zahvaljuje svim kuharicama, kuharima i mještanima sela Biograca koji su se širokogrudno odazvali i jako puno pomogli u svemu da budu pravi domaćini. A tu su i dugogodišnji prijatelji ove manifestacije i branitelji grada Ploča koji se pripremali svoje domaće specijalitete za folkloraše i za goste, tako da s njihova “terena” nitko nije gladan ostao.

Posebni gosti u glazbenom koji su rasplesali i raspjevali publiku su Denis Barta, glazbeni sastav “Duo Prijatelji” tj. bračni para Ante i Ljilja Petković, te Nada Milardović i Zdenko Damjanović.

Na kraju nastupa mladih folkloraša, uslijedio je do sada najveći zajednički “Linđo” koji je popunio cijelo školsko igralište i tako poruku poslao – “Neke stvari za Hercegovca nemaju cijenu i koje tuđi čovik nikad znati neće”!

Mili Marušić / OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO