VIDEO: Blagica Leko nova ministrica financija ŽZH, ali imenovanje nije tako glatko prošlo!

PRO Oglas

Nakon što je 3. svibnja 2023. službeno imenovan dojučerašnji ministar financija ŽZH Toni Kraljević za ministra financija F BiH, to mjesto je u Vlade ŽZH ostalo prazno, ali ne zadugo!

Hitna 8. sjednica Skupštine ŽZH koja se ovog ponedjeljaka održala, i na kojoj je osim Zastupničkih pitanja imala i tu točku na svom Dnevnom redu je imenovanje zamjenika ministra Kraljevića.

Nova ministrica financija ŽZH je tako postala Blagica Leko, a koja nije toliko do sada u javnosti eksponirana ali što je zanimljivo, bila je desna ruka Tonija Kraljevića dok je vodio financije ŽZH i kako nam je poznato svoj posao odrađivala profesionalno tako da nije “uletjela” poput nekih novih ministar u “nepoznato područje”!

FOTO: Mili Marušić

Podsjetimo na 6. sjednici, nakon 6 mjeseci od izbora, Županija Zapadnohercegovačka dobila novu vlast, predsjednika i gdje su se dogodile velike i dobre “rošade” na pojedinim ministarskim funkcijama ali neki od “otpisanih” ministara poput Ružice Mikulić već su se “uhljebili” u EP HZ-HB, a što se ostalih tiče, nakon današnjeg imenovanje Radice Leko za ministricu financija sada su imena potpuna:

-Predrag Čović, predsjednika Vlade ŽZH,

-Radica Leko, ministrica financija ŽZH,

-Dario Sesar, ministar gospodarstva i dopredsjednik Vlade,

-Vjekoslav Lasić, ministar pravosuđa i uprave,

-Mladen Bebek, ministar unutarnjih poslova,

-Zvonimir Širić, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša,

-Daniela Perić, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta,

-Mladen Begić, ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata,

-Tomislav Pejić ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi.

FOTO: Mili Marušić

Novu ministricu Leko nećemo ju previše “hvaliti niti dizati” ali vjerujemo kako će nastaviti svoj posao korektno i pošteno odrađivati, ili bar ne uništiti ono što je donedavni njen kolega posložio i ŽZH vratio u financijski stabilnu županiju.

FOTO: Mili Marušić

Samo imenovanje nije moglo proći bez nekih uočenih nepravilnosti od strane zastupnika pa i verbalnih “obračuna”, a sve u skretanju pozornost na uvođenje ozbiljnosti rada i držanja Zakona i procedura pri imenovanjima i ovakvih (hitnim) sjednicama.

Mili Marušić / OTPOR.Media

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk