VIDEO: Dr. Zvonko Jurišić – Koji su kriteriji za izbore ravnatelja u školama, što su izborni predmeti?

PRO Oglas

Prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnim i srednjim školama usvojeni su jednoglasno na protekloj sjednici Skupštine Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu.

Tako je, između ostaloga, predviđeno od sljedeće školske godine u većinu škola uvesti e-matice, e-dnevnike, te elektronsko printanje svjedodžbi, kao i ukidanje školske knjižice i svjedodžbe. Detaljno je o svemu govorila ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Ružica Mikulić, a najveći dio rasprave vođen je između nje i zastupnika dr. Zvonke Jurišića iz HSP-a BiH.

Jurišić je iznio više dobronamjernih sugestija napomenuvši kako su prosvjetnim djelatnicima u Hercegbosanskoj županiji izjednačeni koeficijenti bez obzira predaju li u srednjim ili osnovnim školama, te dodao kako ministrica Mikulić treba biti sretna što je 80 posto kadra u prosvjeti visokoobrazovano osoblje, pa on smatra da bi češće s njima trebala i razgovarati oko ključnih tema u školstvu, odnosno da joj je s te strane sigurno znatno lakše nego da je primjerice ministrica policije.

FOTO: Mili Marušić

Nadalje, dr. Zvonko Jurišić je izdvojio u toj raspravi par članaka Zakona koje bi posebno trebalo pojasniti, a kao što su primjerice sami izbori ravnatelja u školama, kao i izborni predmeti.

„Jesu li to predmeti koje neko dijete želi slušati ili su to dirigirani predmeti, koje je dijete prisiljeno slušati“, upitao je Jurišić.

O svemu ovome više pogledajte u našem video prilogu:

Također ovom prilikom ćemo još jednom spomenuti kako će se 15. srpnja (petak) u zgradi Vlade ŽZH s početkom u 11 sati održati sastanak sa zainteresiranim stranama na temu Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnim i srednjim školama.

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO