VIDEO: FEAL obojao Ugrovaču, Inspekcija na terenu, čekamo rezultate….

PRO Oglas

Najveći zagađivač okoliša u Širokom Brijegu, firma FEAL d.o.o. ponovno je u “akciji” bojanja toka rijeke Ugrovače!

Ne prođe ni mjesec da ova firma svojim sebičnim, bahatim i bezobraznim postupkom prezentira koliko je “jaka” i kako može ugrožavati živote svojih sugrađana, a najviše našu lijepu prirodu na koju trebamo biti ponosni i koju trebamo čuvati.

FOTO: Mili Marušić

Viletine se kupuju, novi vozni park se sređuje, novci se na “zimovanja” i kako bi pok. Mirkec kazao “na kur… troše”, poslovanja pravdaju ulažući (za razliku od onoga čime se hvale kolika ime je godišnja dobit) “siću” u sportske klubove prezentirajući se kao “dobri momci” a teško im uložiti u svoja postrojenje kako bi spriječili ovu sramotu koju nam svakodnevno priušte. O čemu smo već nebojeno puta pisali.

Čak je i Udruga “Eko OTPOR” predložila FEAL d.o.o. iz Širokog Brijega za javno priznanje Zlatna plaketa “Grb Grada Širokog Brijega” jer se svojim nesebičnim trudom dugi niz godina, osim svoje primarne djelatnosti, bavi i drugim stvarima, kao što je redovno izlijevanjem otpadnih voda u korito rijeke Ugrovače.

Pita li se itko tko nizvodno navodnajva svoje njive čime ih zaljeva, pitaju li se ribolovna društva koja naplaćuju članarine kako bi se riba lovila i iz takve rijeke, i koju donose obiteljima ili nekome na stol što jedu, gdje su brojne Udruge koje su na računu proračuna, gdje je mladež HDZ-a, pita li se itko od nadležnih institucija u ovom Širokom Brijegu koga oni predstavljaju i kome trebaju biti na usluzi….


Nitko nije slijep da ne vidi problem, a i slijep može osjetiti taj smrad kao što sam danas i ja osjećao kada sam izašao s Inspektorima ŽZH na teren koji se uzeli uzorke vode, te ju poslali na analizu.

Ono što je paradoks, inspektori su u utorak 24.siječnja o.g. izvidili situaciju, te uočili kako tada voda nije bila ovakve boje kao danas. Znači, nakon što su uzeli uzorak i “zagađivači” skontali kako neko vrijeme neće ponovno dolaziti, nakon toga napravili su ispuštanje, a nisu razmišljali kako će tim potezom razotkriti na daleko i široko ono što godinama rade. Već ih je županijska inspekcija kažnjavala i upozoravala davno na ovaj propust ali njih izgleda “to ne dira”!

Inspektori su na terenu uočili još jedan izvor “plavetnila” par metara iznad spomenute firme FEAL, tako da je i s tog djela uzet uzorak kako bi se pronašlo od kuda tu “curi”.

FOTO: Mili Marušić

Otrovno ili neotrovno to je najmanje bitno, dovoljno je pogledati što su napravili od korita rijeke Ugrovače, na što sliči sama rijeka kada proteče kroz naš Široki Brijeg.

Mili Marušić / OTPOR.Media

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO