VIDEO: Gradonačelnik Širokog Brijega danas slavi rođendan – Sretan rođendan gradonačelniče!

PRO Oglas

Rođen je 20. srpnja 1956. godine u mjestu Mokro (sada Brig) u Širokom Brijegu. Osnovnu i srednju školu završio je u Širokom Brijegu, a zvanje ekonomiste stekao 1981. godine u Sarajevu.

Karizmatičnost i odlučnost su njegove vrline kojima daje nadu u vjeru bolje sutra, svake godine!

Aktualni je gradonačelnik i bivši načelnik Širokog Brijega od 2004. godine. Četiri puta je biran za prvog čovjeka Širokog Brijega. Kada je Široki Brijeg 2014. godine dobio status grada, Kraljević je postao prvi gradonačelnik. Za gradonačelnika je izabran i na Lokalnim izborima 2016. godine.

Brojni uspješni projekti su iza njega zahvaljujući “pameti domaćih gospodarstvenika” kao što i on sam voli često kazati na brojnim manifestacijama na kojima drži govore o razvitku i prosperitetu Širokog Brijega.

Dobitnik je brojnih priznanja: NAJNAČELNIK za 2013. godinu, kao rezultat velikog doprinosa ukupnom, a posebno privrednom razvoju općine Široki Brijeg. Priznanje je dodijeljeno na tradicionalnom izboru najuspješnijih menadžera i kompanija, održanog 14. prosinca 2013. godine u Banja Luci, u organizaciji Direkcije za izbor najmenadžera BiH, jugoistočne i srednje Europe. Zlatna plakete “Grb grada Vinkovaca” za 25 godina suradnje, nesebičnog zalaganja i promicanje prijateljskih odnosa, gospodarske, kulturne i sportske suradnje gradova Široki Brijeg i Vinkovci… Predsjednik je Upravnog odbora Nogometnog kluba Široki Brijeg od 2017. godine…

Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević vodi se kao član HDZ-a od 1990. godine, a od 2002. je predsjednik Općinskog, odnosno Gradskog odbora u Širokom Brijegu. Kraljević je dugogodišnji uposlenik Općine Široki Brijeg gdje se prvi put zapošljava 1991. godine. Na različitim pozicijama u Općini je radio narednih pet godina nakon čega odlazi raditi u firmu „Farma komerc“ d.o.o. U Općinu se opet zapošljava 2002. godine kao tržišni inspektor. Od 2004. prvi puta biran za prvog čovjeka Širokog Brijega gdje se i do dana današnjeg nalazi.

90-ih godina kao pripadnik “Podrum bojne” HVO-a sudjelovao je u obrambeno-oslobodilačkom ratu 1470 dana, što se može provjeriti uvidom u jedinstveni registar branitelja u FBiH, na što smo jako ponosni.

Brojna nastojanja, želje i obećanja kroz desetljeća rada su mu da život u Širokom Brijegu podigne na višu razinu, ali vremena su teška, i u svemu tome koči ga najviše Sarajevo zbog neravnopravne raspodjele financijskih sredstava, prvi je u BiH nazvao hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića – Persona non grata, a nakon toga mnogi su sljedili njegov primjer što je na kraju rezultiralo i prosvjedima koje je organizirala mladež HDZ-a BiH u Mostaru kako bi se suprotstavili da dugi biraju druge, a prvi prve!

Igrom slučajnosti i brojeva, baš na njegov rođendan, i baš danas, Željko Komšić je postao predsjedavajući Predsjedništva BiH ispred reda hrvatskog naroda.

Koliko je poseban gradonačelnik, pokazuje i taj primjer da najveći dobročinitelj i predstavnik svega što je hrvatsko izvan Republike Hrvatske, akademik doktor Dragan Čović samo njemu piće toči i nikome više!

Njegova osebujnost, odlučnost i strast za poslom su toliko jaki da nerijetko ostaje nedorečen kada nešto želi reći, a nerijetko i želja u njegovim riječima ostaje neispunjena ili nedovršena!

Koliko god se on nekome sviđao ili ne sviđao, život bez njega bio bi jedna velika praznina koju bi bilo teško popuniti jer nam je nepoznanica taj osjećaj da je netko drugi umjesto njega na toj poziciji. Jednostavnost i praktičnost komunikacije njegova je vrlina, a nama medijima brojna inspiracija za maštanje o velikim projektima i potencijalima Širokog Brijega.

Gradonačelnice Kraljeviću, od srca Vam želim Sretan rođendan, puno zdravlja, dobrih manifestacijama i lijepih trenutaka kojima ćete nas “darivati” i uz koje ćemo se osjećati opušteno i ponosno što Vas imamo za gradonačelnika jer nemamo nikoga drugog adekvatnog. Da Vas nema, vjerujte kako bi i mnogima bilo dosadno (meni sigurno)!

Mili Marušić / OTPOR.Media

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

PRO Oglas