VIDEO: HDZ-ovci Širokog Brijega dali neku od funkcija sposobnoj osobi iz svog reda umjesto podobnoj!

PRO Oglas

Održana je skupština Športskog saveza Grada Širokog Brijega gdje je između ostalog izabrano i novo vodstvo saveza.

Nažalost, svjedoci smo zadnjih godina kako savez nije bio na nivou organiziranosti, iako ima i nekih pohvalnih stavki, ali i velik broj propusta se dogodio. Kroz godine, oštećeni su mnogi klubovi i sve je vodilo ka tome da je savez “privatiziran” od nekolicine ljudi, neki su proglašavani sportašima godine neovisno o tome kakav rezultat su postigli, a ostali klubovi su služili samo za popunjavanje kvoruma na skupštini.

Nakon niza pokušaja pojedinih klubova kojima je bilo stalo da se sportu Grada Širokog Brijega vrati nekadašnji sjaj, nakon niza medijskih članaka o korumpiranosti, sukobu interesa i mnogo čemu, vjerovati ćemo kako je današnjom skupštinom došlo vrijeme “za logiku” sporta u Širokom Brijegu.

Na prijedlog Sportskog saveza Grada Širokog Brijega kao dopredsjednica izabrana je Nikolina Čolak. Ona je do sada bila i jedan on najvećih “kritičara” po tom pitanju rada Sportskog saveza. Naravno, i portal OTPOR.Media nerijetko je ukazivao na te neke detalje. Uglavnom, jedna iznenađujuća odluka postavljajući ju na tu poziciju koja može imati više značenja.

Iako iza sebe ima uspjehe što ne smijemo isključiti članica je skupštine Olimpijskog odbora BiH te komisije za Žene i sport Olimpijskog odbora BiH, za razliku od mnogih na skupštini razumije se u sport, nisu se prema njoj baš blagonaklono odnosili, a sve zbog toga što se nije libila javno ukazati na pogreške ljudi iz vlastite stranke.

Jesu li ju možda planirali “smiriti” postavljanjem na ovu poziciju ili su shvatili kako im treba takva osoba koja je spremna javno iznositi probleme i tražiti da se stvari poslože na svoje mjesto?

Vjerovati ćemo da je u pitanju da napokon daju priliku stručnom kadru iz vlastitih redova jer je i danas nakon što je izabrana za dopredsjednicu skupštine nastavila po svome i dala nekoliko konkretnih prijedloga.

Nakon što je izabrana na skupštini za dopredsjednicu skupštine Sportskog saveza Grada Širokog Brijega na čijem je čelu sada istaknuti Toni Galić, dogodilo se nešto što smo od nje navikli, a to je da je iznijela još stvari koje javnost nije znala, a među kojima je zasigurno najzanimljivije to da su voditelji pojedinih klubova nominirali Sportskom savezu Grada Širokog Brijega za sportaše godine vlastitu djecu ispred njihovog kluba, ne ovisno o tome što u istom tom njihovom klubu imaju tuđu djecu sa jačim rezultatom, a dotakla se i javnog poziva Grada Širokog Brijega gdje je pojasnila da sa istog novac ne dijeli samo klubovima već i privatnim firmama i tražila je podršku Sportskog saveza Grada Širokog Brijega da pritisnu gradsku upravu da se ubuduće na javnom pozivu traži od svih koji se prijavljuju na sredstva za sport potvrda o članstvu u strukovnom savezu čime bi se eliminirale razne udruge koje djeluju pod krinkom sporta.

Već smo pisali o nepravilnostima i na javnom pozivu:

Unatoč činjenici kako je novi predsjednik Sportskog saveza Grada Širokog Brijega Toni Galić istaknuti član HDZ-a BiH, a Nikolina Čolak isto članica tog HDZ-a, ovo bi moglo dati i neke promjene u budućnosti da ne ispada samo jednoumlje u toj “partiji”, i gdje bi se napokon moglo ugledati svjetlo na kraju tunela, a sport za početak neka bude odskočna daska!

Što je sve još otkrila Nikolina danas, kakve su bile reakcije prisutnih, pogledajte u video prilogu portala Borak.info

Mili Marušić / OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO