VIDEO INTERVJU – Hercegovac koji je u Americi radio na svemirskoj tehnologiji i usavršavanju Space Shuttlova

PRO Oglas

Već ste upoznati kako je održan 14. Međunarodni susret starodobnih vozila oldtimera „4 GRADA HERCEGOVINE 2023.“. Posušje, Grude, Široki Brijeg i Ljubuški bili su domaćini kao i svih ovih godina. Iako stara, ali luksuzna i sentimentala vozila privukli su velik broj posjetitelja u ova četiri mjesta!

Naravno, bilo je tu dosta i zanimljivih osoba koje su ponosno prezentirale svoje limene ljubimce. Neki su iz daleke Amerike stigli kako bi nazočili ovom događaju poput Krešimira Chrisa Mucića kojem je ovo drugo okupljanje.

Krešimir inače živu u Americi već 51 godinu, a “preko bare” otišao je iz Ljubuškog sa 26 godina i sa sobom poveo kćer Nadu, sina Roberta i ženu Jadranku na koje je jako ponosan.

Kao inženjer radni vijek je proveo na istraživanju i usavršavanju svemirske tehnologije radeći u Boeing Company Space-u, surađivajući s Area 51 i NASA-om, i na kraju u Department of Planning and Engineering od kuda 2001.g odlazi u zasluženu mirovinu.

Na ovaj skup oldtimera došao je sa svojim Mustangom, a osim njega iz Amerike je u Hercegovinu još “prebacio” sveukupno 2 Mustanga, 2 Mercedesa i 2/3 motora Harley-Davidson i 1 Ducati.

Nismo propustili priliku razgovarati malo s njim i upoznati njegovu prošlost i pokušati doznati neke stvari iz području na kojemu je radio. Zanimalo nas koliko je opasan i rizičan posao kojim se bavio, zanimalo nas je postoje li “mali zeleni” i koliko nam iz prve ruke može kazati o tome, doznali smo kako je njegov tim pripomogao usavršavanju Space Shuttlova i još puno toga zanimljivog, pa poslušajte….

Mili Marušić / OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO