VIDEO: Izbjegnut veći požar u središtu Širokog Brijega za vrijeme MNL Grada Širokog Brijega

PRO Oglas

Zahvaljujući brzoj prisebnosti građana koji su došli gledati MNL Grada Širokog Brijega na igralištu 2. OŠ u Klancu, spriječen je novi i veći požar koji bi zasigurno nanio veliku štetu po imovinu ostalih posjetitelja koji su svoja vozila parkirali na lokaciji gdje je i izbio požar, iza školskog dvorišta.

Do požara sigurno nije došlo “od udara groma” jer ni kiše ni gromova na ovom području nema duže vremena, nego vjerojatno zbog ljudske nepažnje, a koje, to samo možemo nagađati!

Naime, za vrijeme susreta između MZ Dužica i MZ Biga, oko 9:30h, došlo je do zapaljenje niskog raslinja, a vatra se počela širiti ka šumovitom predjelu i vozilima koji su se u tom djelu nalazili na nekih par metara parkirani, a da je kojim slučajem vatra zahvatila jedno od vozila, posljedice bi bile puno ozbiljnije.

Po snimci koju je objavio portal Borak.info s mjesta događaja, može se vidjeti kako su osobe koje su se pronašle u blizini, odmah reagirale i počeli gasit isti kako se ne bi proširio dalje. Pri gašenju su koristili i vatrogasni aparat i grane, a u međuvremenu su pozvali i Vatrogasno.

Brzim dolaskom vatrogasaca na mjestu požarišta, isto je lokalizirano i spriječeno njegovo daljnje širenje koje je moglo lako izmaknuti kontroli.

Svjedoci smo kako dolazi i do uporabe pirotehničkih sredstva na utakmicama MNL Grada Širokog Brijega i ovim putem skrećemo pozornost svima koji vole “pucati” da se suzdrže bar dok je trenutno ovakvo stanje velikih suša i gdje je dovoljna jedna iskra da prouzroči nesagledive posljedice!

Dodajmo na kraju kako nekontrolirano ili namjerno spaljivanja koje za posljedice može imati veću materijalnu štetu ili opasnost za ljudske živote, kako su za to u skladu s Kaznenim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine predviđene sankcije, u vidu kazne zatvora ili novčane kazne.

U slučaju nekontroliranog širenja vatre potrebno je odmah o tome obavijestiti vatrogasce na broj 123, Operativni centar civilne zaštite na broj 121 ili policiju na broj 122.

Mili Marušić / OTPOR.Media

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO