VIDEO: Kampanja „Poštuj život, ne oružje“ prezentirana u Širokom Brijegu

PRO Oglas

U Širokom Brijegu održano je treće u nizu javno događanje kampanje „Poštuj život, ne oružje“, pokrenute kao odgovor na povećan broj incidenata uzrokovanih vatrenim oružjem. Događaju je prisustvovao veliki broj građana i mladih koji su od policijskih službenika slušali o odgovornom vlasništvu nad oružjem i sigurnom čuvanju oružja.

„Kako bi se smanjio rizik od neželjenih posljedica i smrtnih ishoda uzrokovanih rukovanjem vatrenim oružjem, apeliramo, što je i zakonska obaveza, da se vatreno oružje i streljivo čuva i skladišti tako da nisu dostupni osobama koje nisu ovlaštene posjedovati ga, naročito djeci. Ukoliko građani uoče odbačeno oružje, bitno je da ga ne diraju, nego da odmah obavijeste policiju na broj 122, kako bi se na siguran način preuzelo i skladištilo.“ – kazala je Mila Ćavar, viša inspektorica u sektoru kriminalističke policije MUP-a ŽZH.

FOTO: Mili Marušić

Kampanja je edukativnog karaktera, usmjerena na podizanje svijesti mladih ljudi o opasnosti nelegalne uporabe vatrenog oružja i posljedica koje proizilaze iz nelegalne uporabe vatrenog oružja.

Nakon predavanja policijskih službenika, djeca i mladi su imali priliku da provjere svoje znanje i stavove o ovoj važnoj temi na kvizu koji je upriličen za njih. Njihova poruka je da su danas naučili da ne postoji niti jedna situacija u kojoj se posjedovanje i korištenje vatrenog oružja može smatrati bezopasnim i sigurnim, te da bi, ukoliko vide da u njihovoj blizini neko barata vatrenim oružjem, odmah bi pozvali svoje roditelje, nastavnike, ili policiju.

FOTO: Mili Marušić

„Svjedoci smo da se u BiH i državama u okruženju dogodio veliki broj nezgoda s težim tjelesnim posljedicama i smrtnim ishodima uzrokovanih neodgovornim držanjem legalnog oružja, stoga apeliramo na odgovorno posjedovanje oružja.“- poručila je Ćavar.

FOTO: Mili Marušić

U kampanji sudjeluje svih 10 županijskih ministarstava unutarnjih poslova u FBiH, MUP Republike Srpske i Policija Brčko distrikta BiH, uz kontinuirano informiranje Koordinacijskog odbora za kontrolu malog i lakog naoružanja (SALW) u BiH.

Osim u Širokom Brijegu, javna događanja koja promoviraju kampanju podizanja svijesti o SALW-u održali su se u Sarajevu 13. Studenoga i Livnu 15. studenoga; te će se održati u Zenici 17. studenoga; Tuzli 20. studenog; Bijeljini 23. studenog; Travniku 28. studenog; Cazinu 29. studenog, Prijedoru 30. studenog, Mostaru 4. prosinca, Trebinju 5. prosinca i ostalim gradovima u BiH tijekom 2024. godine.

OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO