VIDEO: Kreće raspetljavanje kriminalnih aktivnosti Rade Bošnjaka – Vinko Kojundžić u Mostaru, izjavu dao kriminalističkoj policiji

PRO Oglas

Vinko Kojundžić, vlasnik CUSPIS-a danas je u Mostaru dao izjavu kriminalističkoj policiji zbog, kako navodi, prijetnji smrću njemu i obitelji nakon što je cijela situacija kulminirala premlaćivanjem njegovog djelatnika Damira Martinca od strane Darke Bošnjaka, Radinog sina. Tom prilikom Bošnjak junior je s tri prijatelja i kapuljačama na glavi Martinca pretukao u mostarskom naselju ‘Bišće polje’ i poslao poruku za njegovog šefa Vinka kazavši da će mu ‘pobiti sve živo i mrtvo u Zagrebu’.

“Upravo sam dao izjavu vezanu uz gnjusni čin napada na mog djelatnika Damira Martinca koji je napadnut u petak u noćnim satima. Taj napad nije bio na Martinca nego na mene. Zašto? Zato jer sam imao hrabrosti javno reći da je aferu ‘Peti kat’ meni Rade Bošnjak ranije ponudio još 2017. godine kad sam ga odbio i nisam to htio slušati. Nakon četiri godine s nekim drugim ljudima je napravio to isto, iskopirao je naš software. Jedna stvar je da netko hoće uzeti novce kao Rade Bošnjak, ali je ispod svake civilizacijske razine da se napadaju ljudi bezrazložno. To je nedopustivo, mi možemo pričati o svemu drugome, ali napadati ljude koji su još rođeni Mostarci, je nedopustivo”, kazao je.

Cijelu priču će dignuti na višu razinu i upoznati nadležne s necivilizacijskim metodama koje provode Bošnjaci.

“Ovo smatram prijetnjom na osobnoj razini i potrudit ću se da obavijestimo veleposlanstvo Hrvatske jer smo Damir i ja državljani Republike Hrvatske, ali i veleposlanstvo Ujedinjenog Kraljevstva budući da sam i njihov državljanin. Također, obavijestit ćemo i Ured visokog predstavnika (OHR)”, nastavlja.

Na pitanje portala Hervegovina.info bi li Martinac bio na slobodi da je pretukao sina Rade Bošnjaka, odgovorio je da mu tu stvari nisu nikako jasne.

“Ja jednostavno ne mogu shvatiti da, ako se zna ime jedne osobe, policija ne može identificirati ostale tri osobe. Znamo da je to uradio Darko Bošnjak i da je angažirao ljude, ja ne znam, ali bojim se i sumnjam da su ti počinitelji već pobjegli”, tvrdi.

Budući da su prijetili da će mu pobiti svu njegovu obitelj, Kojundžić tvrdi da strahuje za vlastiti život.

“Da. Moj odvjetnik je poslao dopis Tužiteljstvu HNŽ i mostarskoj policiji da se bojim za vlastiti život. Nije slučajno da se ovo dogodilo u petak jer ja sutra svjedočom na sudu i ovo je poruka meni da ne dođem na suđenje i ne iznosim ništa oko afere ‘Peti kat’ i IZIS”, naglasio je i potvrdio da će sutra dati skroz neke nove informacije u vezi afere i da se napokon to raščisti u nadi da će upetljani biti procesuirani i osuđeni.

Komentirao je i priopćenje Rade Bošnjaka…

“Nisam vidio nikakvo priopćenje. Čudio sam se da cijelo vrijeme šuti i oko IZIS-a, oko premlaćivanja našeg djelatnika od strane njegovog sina. Čudim se da još uvijek dolazi na posao u Zavod i da nije suspendiran. Čudim se da još nije suspendiran Mihovil Čuljak zvani Željezničar za kojeg su objavljeni dokazi da je sudjelovao. Što se tiče naših ugovora sa ZZO HNŽ oni su legalni. Međutim, ono što je Rade Bošnjak radio jest da je kopirao naš sustav IZIS i koristio djelatnike Zavoda očigledno u radno vrijeme. Postavlja se pitanje tko je to radio i čijim novcima, je li napravljena šteta Zavodu? Je li v. d. ravnateljica Ana Vidačak pokrenula istragu i suspendirala djelatnike te je li pokrenula kaznene prijave?

Vlasnik CUSPIS-a je na kraju rekao da je i dokaz povezanosti Rade Bošnjaka i tvoraca paralelnog IZIS-a također činjenica da na istoj adresi Bošnjakov sin i vlasnici tvrtke Infoherc u Zagrebu imaju apartmane.

“Očigledno je da su povezani. Sutra ću na sudu dati izjavu da postoje indikacije da su to prikriveni vlasnici i da oni nisu pravi vlasnici”, zaključio je Kojundžić na kraju svog petominutnog izlaganja pred novinarima ispred PU Mostar.

Hercegovina.info

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO