VIDEO: “Mangup” koji je terorizirao svojim ludim vožnjama po ulicama Sarajeva teško nastradao u prometnoj nesreći

PRO Oglas

U stravičnoj nesreći koja se dogodila sinoć u sarajevskom naselju Otoka, sudjelovao je Velimir Veko Muratčauš koji se voli hvaliti svojim ludim vožnjama po ulicama glavnog grada BiH!

@vekovip #fyp #foryoupage ♬ Omadjijala – Devito & Relja
@vekovip #sarajevo #bmw #2fast2furious #bmwe60 #streetrace ♬ original sound – jeremy
@vekovip #bmw #sarajevo #drift #davidguetta #bmwe60 #fun ♬ Love Tonight – David Guetta Remix – Shouse

Ovako je na Twitteru reagirao legendarni, umirovljeni sarajevski policajac Dragan Mioković na sinoćnju strašnu prometnu nesreću u sarajevskom naselju Otoka.

“Vožnja ovim gradom, posebno u kasnijim večernjim satima, je postala – rulet. I to onaj – ruski.

To se može i MORA promijeniti.
Povisiti novčane kazne za prekoračenje brzine.
Oduzimati vozila.
Oduzimati vozačke dozvole. Trajno.”

Nesreća se dogodila u 23,30 sati na kolniku ulice Bulevar Meše Selimovića, kada je došlo do sudara putničkog motornog vozila marke “Audi A4”, reg oznaka A92-T-921, kojim je upravljao vozač A. P, rođen 2000.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen i putničkog motornog vozila marke “BMW”, reg. oznaka M74-O-071, kojim je upravljao vozač V. M, rođen 1988.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Nakon sudara došlo je do skretanja van kolnika vozila “BMW” i udara u stub ulične rasvjete. U ovoj prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobio je vozač V. M, a liječnička pomoć mu je ukazana od ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC-u u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržan na daljem liječenju.

Lakše tjelesne ozljede su zadobili putnici iz vozila “BMW”, E. K, rođen 1993. godine u Sarajevu i A. D, rođena 1996. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, koji su nakon ukazane liječničke pomoći u UKC-u u Sarajevu, otpušteni na kućno liječenje.

O ovom slučaju je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci strojarske i prometne struke. Policijski službenici Odjela za prometne istrage nastavljaju rad na dokumentiranju navedene prometne nesreće.

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO