VIDEO: Milanović kazao kako je na samitu NATO-a bio sam nemoćan uraditi išta za bh. Hrvate

PRO Oglas

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović obratio se danas novinarima i priznao da je na samitu NATO-a u Madridu bio nemoćan.

Rekao je kako Hrvatska nema jedinstven stav te da u Madridu nije mogao ništa. “Tamo se nije glasalo, kako kažu ovi koji lažu. Glasat će se sljedeći tjedan”, rekao je predsjednik Hrvatske objašnjavajući da će sljedeći tjedan glasati šefovi misije.

“Ministar koji je stručnjak za kafilerije htio mi je navući da ja tamo potpisujem neki protokol. Pa ja to ne bih nikad potpisao, ni s punomoći vlade. To nitko bez punomoći Vlade ne može potpisati”, kaže Milanović dodajući da je njegov stav isti i “da postoje stvari koje su nacionalni interes”, prenosi N1.

“Sve je postavljeno tako da se Hrvati na izborima pokrade i tko je o tome trebao govoriti? Ja? Ne”, kaže Milanović komentirajući pokušaj utjecaja na unutarnja pitanja BiH i izmjene njenog izbornog zakona.

Ponovo je prozvao premijera Andreja Plenkovića: “Gdje si sada, frajeru”?

“Imate Vladu koja to sadistički opstruira. Ljudi se raduju da to propadne, da Hrvati propadnu”, govori. dodajući da treba “tražiti od HDZ-a da prije nego dignu ruku za nečiji komfor učini nešto za bijedu svog naroda u BiH”, istaknuo je Milanović.

Turci će, prema njegovim riječima, inzistirati na svojim uvjetima, a Hrvati to ne rade.

“Navedite mi kad sam radikalno mijenjao stavove u ovih 17, 18 godina političke karijere”, kaže Milanović dodajući da nije zdravo da “ta vrsta odnosa s bh Hrvatima vodi uzurpaciji” te da ima svoje moralno pravo da im pomogne.

“Ne može Ukrajina dobiti status kandidata odjednom, preko noći, ako to pravo ne dobije BiH”, kaže predsjednik Hrvatske.

“Baš me briga. To je na 50 kilometara od moje kuće, Donbas na 2000. To licemjerje povezano sa sadizmom Plenkovića i njegove dvije dvorske lude koje nisu došle na summit… Ja sam hrvatski predsjednik, to je teret posla, otrpjet ću i kafilerdžiju i ovo što je padao razrede , ali nisu došli”, kaže.

OTPOR.Media

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO