VIDEO: Ministrica Mikulić odgovorila na “Otvoreno pismo Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama u ŽZH”!

PRO Oglas

“Djelatnici srednjih škola već godinama nemaju potpisan Kolektivni ugovor, a Županija Zapadnohercegovačka jedina je takva u Federaciji. Županijska Vlada uporno pronalazi način kako zaobići nešto što je u uređenim sustavima normalno i očekivano – najprije odugovlačeći s pregovorima, zatim je došla pandemija kao izgovor, a najnoviji trend je da bi Kolektivni ugovor vjerojatno predstavljao smetnju u prekrajanju postojećih i krojenju novih zakona koji se tiču koeficijenata, osnovice plaće i drugih primanja zaposlenih u školstvu. Naravno, u takvim zakonski sumnjivim namjerama svim se silama nastoji zaobići Sindikat” – stoji između ostalog u Otvorenom pismo Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama u ŽZH koje je upućeno medijima i zastupnicima u Skupštini ŽZH, a kojeg ste imali priliku čitati na portalu OTPOR.Media.

Zamolili su zastupnike da inzistiraju da se ova tema nađe na dnevnom redu 32. sjednice Skupštine jer vremena više – nema, kako su kazali.

Međutim, održana je 32. sjednica, i posljednja u ovom sazivu, ali ta tema nije bila na dnevnom redu. S obzirom na to kako nije bila u planu priča o ovom “gorućem” problemu u ŽZH gdje se najavljuje i održavanje generalnog štrajka, zastupnici su odlučili po toj temi malo propitati ministricu Mikulić za vrijeme 2. točke dnevnog reda “Zastupnička pitanja, primjedbe i prijedlozi”, tako da su “prštala” pitanja od zastupnika Zvonke Juriša, Dobroslava Bukmira i Marije Lovrić.

FOTO: Mili Marušić


Na samom početku, iznenađujuće ili već isplanirano kako ne bi odmah u “vatri bila”, temu je otvorio zastupnik HDZ-a BiH Stjepan Vlašić koji je prvi p(r)ozvao ministricu da pojasni o čemu se konkretno ovdje radi i zbog čega je došlo do ovog. Ministrica je bila donekle dobro pripremljena, tako da joj nije bio nikakav problem sve pročitati što je zapisala za ovu 32. sjednicu Skupštine.

Unatoč malom “zamuckivanju” tijekom čitanja svega napisanog, ne sumnjamo kako će uposlenici u srednjim školama u ŽZH i ostali shvatiti da se “saga nastavlja” i nakon izbora!

Mili Marušić / OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO