VIDEO: Održana Večer tradicijskog glazbovanja i pjevanja u Grudama, u sklopu Grudskog ljeta

PRO Oglas

Predsjednik HKUD-a Hercegovac Jerko Sesar imao je dobar odgovor na to. Nikad ljepši glasovi, snažnije poruke, a fali onih koji bi slušali. Jer, etnoglazbenici su posebna vrsta ljudi, veseljaka, mudrih glava, prošli su od bune i bunice, pogotovo u onim vremenima. I sve ih je manje, nažaost. Ruku na srce, uvijek će imati tko zapjevati, međutim rijetki su primjerci djece, poput Strukića dice, da iz svega glasa pjevaju gangu, sviraju gusle, diple i druge instrumente koji su krijepili dušu kroz stoljeća.

Program Večeri tradicijskog glazbovanja i pjevanja, u šestoj noći Grudskog ljeta 2023. bio je bogat, raznovrstan.

-Gango moja gangao te ne bi, da se nisam rodio u tebi. S njom smo se radili, s njom živimo i živjet ćemo, s njom ćemo i otići na posljednji počinak, kad nam zadnju upale svijeću. Gledam vas živuće, a odnekud i oni koji su nas napustili pjevaju. Kad vi budete pjevali večeras, pjevat će i Jure Slavić, Zdravko Makić, Pašan, Lola, Gadže, Jerko Markanović, Mićka koja nas je posljednja napustila… svi oni bili su dio CD-a ‘Grudsko pivanje’ iz 2012. godine. Nećemo im odavati počast šutnjom jer ni njima to ne bi bilo drago, već pjesmom na radost i živih i njih na Nebu – kazao je u uvodu programa voditelj Grudskog ljeta Željko Andrijanić. Zatim je uslijedio bogat program.

Večer su otvorili pobjednici Ganga festa u Slivnu Srećko, Smiljan, Mile i Bujica, zatim Jure Begić i ekipa, Ivan Barać na diplama, Strukića djeca Gabrijel i Tihomir i rođak im Ivano Ižić, braća Jure i Damir Miloš s Matom Ćišićem i drugima, a Damir je i osmišljavao program za ovogodišnju Večer tradicijskog glazbovanja i pjevanja. Pjevali su i Mate, Miro, Bućo i Rota, Vlado Mikulić i ekipa, bećarce zapjeva skupina Osinjak.

Kako je sve zvučalo, pogledajte u snimci koju donosimo, a na kojoj je poslana i poruka: Gango moja, ti nisi pri kraju, nismo zadnji koji te pivaju… i vjerovat ćemo da je tako!

Grude.com

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO