VIDEO: Poštar iz Širokog Brijega zadovoljan novim električnim mopedom

PRO Oglas

“Hrvatska pošta Mostar prva je pošta u Bosni i Hercegovini koja se odlučila na nabavku električnih vozila za svoje poštare. Odluka je donesena na temelju analize dosadašnjeg rada i testiranja, ali i kao rezultat brige o tehnološkom razvoju i ekološkim standardima. Električni mopedi imaju ugrađenu litij-ionska bateriju od 35Ah” – kazali su na predstavljanju novih “vozila” mopeda, prije nekoliko dana iz HP Mostar.

S obzirom kakva sve vozila (čitaj “zagađivače”) i dan danas poštari vozaju po cesti diljem BiH za razliku od njihove Uprave i njihovog bogatog voznog parka koji su još veći zagađivači, ovo je samo jedna mala ali ipak velika stvar da kada nisu oni u stanju smanjiti ili prijeći na ekološka vozila, da svojim uposlenicima priušte bar nekoliko ekološki prihvatljivih mopeda.

Što je zanimljivo, i što je dobro znati, ovo je jako velika “žrtva” HP-a Mostar da izdvoje toliko novca za deset električnih mopeda, koji će biti u službi poštara za dostavu u sedam gradova.

Nadamo se kako na tome neće stati i da će još ovakvih mopeda stići za naše poštare jer ovo što su do sada vozali i voze i dalje, teško da se može pronaći i u muzejima, a “glava im je više u torbi, nego pisma”. Nisu tu samo motori nego i vozila gdje nerijetko koriste svoja vlastita jer HP Mostar ih nema dovoljno za sve uposlenike koji su na terenu za razliku od onih koji su u kancelariji!

Sve u svemu, a kako nam je kazao poštar iz Širokog Brijega kojeg smo zatekli na svom “novom” prijevoznom sredstvu dok je raznosio “plave, žute i bijele” kuverte, neće više biti problema pri uspinjanju na Polugrinu i Crnačku cestu (Japlanicu), a osim toga i manje neugodnih zvukova “drndala” što su do sada imali.

Trebat će malo vremena da se uši poštara naviknu na tu tišinu, a građani malo više pozornosti obrate kada cestu prelaze jer novi mopedi tihi su kao pčelice, ali ne sumnjamo kako će se svi ubrzo prilagoditi!

Mili Marušić / OTPOR.Media

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

PRO Oglas