VIDEO: Posuška manifestacija na Ilijinu brdu uz tisuće posjetitelja i neizostavne borbe bikova

PRO Oglas

Nakon jednogodišnje pauze, ponovno se Hercegovina u ljetnim vremenima vraća u normalno funkcioniranje, tako da je 2021. godina prepuna brojnih kulturni, sportskih i društvenih manifestacije svakog dana, u koje god mjesto da dođete!

Jedna od neizostavnih je i ono u Posušju, gdje se na blagdan svetoga Ilije na Ilijinu brdu, 20. srpnja, održava tradicionalno druženje koje okuplja na tisuće posjetitelja sa svih strane BiH i susjednih zemalja, a nerijetko i brojne strance iz cijelog svijeta koji u svom “putnom nalogu” već unaprijed imaju zabilježenu ovu manifestaciju koju ne bi trebalo zaobići.

Od ranog jutra brojni ugostitelji i trgovci svim i svačim svoje štandove marljivo pripremaju za ono što će se održavati tijekom dana kada navele posjetitelji. A to je, dobro se najesti, napiti, zabaviti, kupiti nešto i neizostavna borba bikova koja je atrakcija dana i koja je prepuna adrenalinskog naboja. Ne toliko među bikovima, koliko među gledateljima što daje onu pravu i istinsku čar gdje ulaskom u koridu se zaboravljaju svi vanjski problemi, a što je uistinu bilo potrebno i ove 2021. godine.

O kakvom adrenalinu govorimo, možete pogledati i u samom video prilogu kada je bik doslovno pobjegao iz arenu za vrijem borbe i uletio među gledatelje….

Tko nije bio zainteresiran za borbu bikova svoj dio “adrenalina” je moga potražiti ispod brojnih šatora uz gangu, domaće specijalitete i neizostavnu janjetinu i ostala pečenja koja su nestajala i priji nego bi se imalo ohladila.

Brojni štandovi na kojima se moglo naći svega od alata, dječjih igračaka, domaćeg duhana, odjeće i obuće… da ne nabrajamo dalje. Mamili su svojim šarenilom brojne kupce koji su mogli za sebe i nešto pronaći “ispod cijene”!

FOTOGRAFIJE možete pronaći na službenoj Facebook stranici portala OTPOR.Media:

Mili Marušić / OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO