VIDEO: SRAMOTA – Braniteljima Širokog Brijega “utrapili” prostor koji će se uskoro rušiti!

PRO Oglas

Nešto što se davno trebalo realizirati, zapravo krenulo je 2014. godine, ali tek 11. lipnja 2020., svečano je otvorena Spomen soba poginulih širokobrijeških branitelja Domovinskog rata, a koja se nalazi u sklopu Kluba branitelja Grada Širokog Brijega u ulici Stjepana Radića na području Duhanske stanica.

Otvorenju su nazočili predstavnici brojnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata i obitelji poginulih. Naravno, tu su bili i neizostavni i predstavnici vlasti ali malo tko je primijetio kako na otvorenju nije nazočio predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić, kao ni ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata ŽZH Mladen Begić.

Unatoč tome kako se sve ovo održalo u jeku “koronizacije stanovništva” 2020.g., i ne dolazak čelnih osoba sa županijske razine, a koje bi tu trebale biti taj dan ili da pošalju nekoga od svojih predstavnika, ne zbog sebe, nego zbog značenja samog ovakvog prostora nakon toliko godina! Izgleda kako smo dobili odgovor od predsjednika Vlade ŽZH Zdenka Ćosića, koji će razotkriti o čemu se ovdje uistinu radi i kako je netko opet “zaj…” branitelje Širokog Brijega ili predsjednik Vlade nešto zna, što ne znaju osobe koje su podržale ovaj projekat od gradonačelnika Širokog Brijega i vlasnika ovog prostora OTP-a.

Prostor, koji je dobio suglasnost za izgradnju Kluba branitelja Grada Širokog Brijega kojeg su podržale su sve braniteljske udruge sa područja Širokog Brijega. Po troškovniku vrijednost projekta je oko 450 000 KM. A po dosadašnjoj procjeni, realizirano je oko 50% planiranog.

Što je odgovorio predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić na posljednjoj Skupštini ŽZH kada je zastupnica Marija Lovrić zatražila da Vlada ŽZH da financijski pripomogne realizaciji ovog projekta, poslušajte u nastavku:

Znači, uložena su tolika sredstva, a prostor je predviđen za rušenje. Tisuće je pitanja sada otvoreno i jedna od njih se postavljaju: Je li gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević znao za ovo, koji je i između ostalo i otvorio ovu Spomen sobu? Tko je dao dozvolu za izvođenje građevinskih radova uvođenje struje, vode i telefona u zgradu koja će se rušiti? A najzanimljivije pitanje je: Tko je koga tu zaje…?

I na kraju, zar nije na području Širokog Brijega postojao “100% čist” prostor ili nanovo izgradio, a koji bi se dao braniteljima za ovakve namjene i koji bi trebalo biti nama na ponos, a ne da netko preko njihove žrtve iz udobnih fotelja od branitelja stvara “budale”!

DOZNAT ĆEMO USKORO!!!!

Mili Marušić / OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO