VIDEO: Srušen zrakoplov u kojem je na popisu bio i Jevgenij Prigožin, Putin bio na koncertu

PRO Oglas

Šef ruskih plaćenika Jevgenij Prigožin bio je na listi putnika u privatnom avionu koji se večeras srušio sjeverno od Moskve i u kojem nema preživjelih, objavile su ruske vlasti.

“Pokrenuta je istraga o padu zrakoplova tipa Embraer u regiji Tver. Na listi putnika je ime i prezime Jevgenij Prigožin”, objavila je ruska uprava za zrakoplovstvo Rosaviatsia, prenosi agencija TASS.

Rusko ministarstvo za izvanredna stanja priopćilo je da je privatni zrakoplov Embraer Legacy letio iz Moskve u St. Petersburg i da se srušio kod sela Kuženkino u regiji Tver. U avionu je bilo deset osoba, sedmero putnika i tri člana posade. Prema prvim informacijama, svi su poginuli, navodi ministarstvo.

Ruski dužnosnik: Vagnerovci su mi potvrdili da su Prigožin i Utkin poginuli

Vladimir Rogov, dužnosnik iz Zaporiške oblasti kojeg je postavila Rusija, je kazao kako je razgovarao s nekim uglednim “glazbenicima” (Wagnerovim borcima). Tvrdi da su mu oni potvrdili smrt Jevgenija Prigožina i Dmitrija Utkina. “Neka je mir Božji s novoupokojenim slugama Božjim Jevgenijem i Dmitrijem”, dodao je.

Ruski Telegram kanal: Čule su se dvije eksplozije

Ruski Telegram kanal VChK-OGPU piše da je očevidac prijavio dvije eksplozije, nalik ispaljivanju projektila, koje su se čule na nebu prije nego što se Prigožinov avion srušio. “Bila su dva praska. Kad sam čuo prvu eksploziju, samo sam podigao glavu i vidio sam kako frcaju iskre”, naveo je očevidac.

“Nakon prvog praska avion se počeo dimiti, a drugi put, kad je došlo do eksplozije, očito je eksplodirao motor. I vidio sam ga kako kruži i onda se srušio”, dodao je.

Putin na koncertu

Dok kruže izvještaji da je šef Wagner grupe navodno poginuo u zrakoplovnoj nesreći, ruski predsjednik Vladimir Putin je na koncertu. Sudjeluje na događaju koji je posvećen 80. obljetnici pobjede sovjetskih trupa u bitci kod Kurska. Neki su stručnjaci sugerirali da bi on mogao stajati iza nesreće u kojoj je poginulo 10 ljudi.

Wikipedia proglasila Prigožina mrtvim

Wikipedia piše da je šef Wagnera Jevgenij Prigožin preminuo 23. kolovoza 2023. godine.

Tko je Prigožin?

Jevgenij Prigožin je osnivač grupe Wagner. Plaćenici iz Wagnera bili su ključni u osvajanju ukrajinskog grada Bahmuta na proljeće. Borbe za Bahmut trajale su preko pola godine. Dok je trajala bitka za Bahmut, Prigožin je iz dana u dan sve više kritizirao rusko vojno vodstvo.

Stvari su kulminirale i 24. lipnja došlo je do otvorene pobune vagnerovaca. Prigožinovi borci zauzeli su Rostov na Donu te još nekoliko mjesta na jugu zemlje te krenuli prema Moskvi. U popodnevnim satima došlo je do pregovora te je Wagner odustao od ulaska u rusku prijestolnicu. Kako je idućih dana objavljeno, odlučeno je da vagnerovci, koji ne pristupe ruskoj vojsci, budu amnestirani i prebačeni u Bjelorusiju.

Posljednjih dana govorilo se da je šef Wagnera u Africi, a prije dva dana objavljena je snimka Prigožina navodno nastala u Africi. No, nije poznato kad je nastala snimka.

OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO