VIDEO: Srušena “utvrda” u središtu Širokog Brijega!

PRO Oglas

Napokon je i na red došlo da se konkretno u djelu vidi što Grad Široki Brijeg poduzima po pitanju loše prometne infrastrukture u samom središtu grada.

Jedan od zahtjevnih poteza je bio uređivanje prometnice križanja Ulice Bana Jelačića poznatijeg dijela prometnice kao “Krunina strana” i Ulice dr. Jure Grubešića koja vodi ka Domu zdravlja.

FOTO: Mili Marušić

Nema potrebe puno pričati koliko to čvorište stvara desetljećima brojne probleme samim sudionicima prometa, kao i pješacima koji tuda prolaze. Sada je izgleda došlo na red da se i s time pozabavi Gradska uprava.

Naime, Gradsko vijeće Grada Širokog Brijega na 11. sjednici 22. prosinca 2021. godine, usvojilo Odluku o utvrđivanju javnog interesa za rekonstrukciju prometnice u središtu Širokog Brijega, oko otkupa nekretnine označenu kao kč. 893 k.o. Lištica, koja sadrži kuću i dvorište, površine 274 m2. Te se tom odlukom utvrđuje javni interes javnih radova i da se pristupi izvlačenju predmetne nekretnine.

FOTO: Mili Marušić

Kako je gradonačelnik Miro Kraljević ranije kazao, postigli su dogovor s vlasnikom nekretnine i kako će ista biti srušena jer se nalazi na lošoj poziciji, stoga bi u budućnosti ulaz prema Domu zdravlja s ove strane trebao biti pregledniji.

Osim same preglednosti i donekle rasterećenja ove prometnice, a kako portal OTPOR.Media doznaje, u planu je izgradnja još jedne prometne trake koja će razdvajati ove dvije prometnice, tj. izgradnja prometne trake prema Domu zdravlja i postavljanje pješačkog prijelaza koji do sada na ovoj lokaciji nije bilo, bar od kad su maknuli semafore prije desetak godina!

FOTO: Mili Marušić

Što se tiče samog uspinjanja uz ulicu Bana Jelačića iliti “Kruninu stranu”, ako se i za to ne pronađe adekvatno rješenje dok se ovaj dio bude izgrađivao, neće se ništa pretjerano promijeniti osim što će “zalet” biti malo lakši nego je do sada bio uspon “s mjesta”!

Kako god bilo, nakon toliko desetljeća čekanja možda idući gradonačelnik pronađe rješenje za vrijeme svog mandata, a ne čekati ovoliko dugo pa da pred kraj mandata sređuje neke bitne stvari.

Mili Marušić / OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO