VIDEO: Trenutak kada su morali javno i na glas reći – PRISEŽEM!!!!

PRO Oglas

Konstituirajuća sjednica Skupštine Županije Zapadnohercegovačke održana je u ponedjeljak, 21. studenog 2022. godine u Širokom Brijegu.

Sjednici su nazočili novoizabrani zastupnici, resorni ministri, gradonačelnici i načelnici općina, predstavnici medija, Centra civilnih inicijativa i OSC-a koje je prije samog početka pozdravio aktualni predsjednik Ivan Jelčić.

FOTO: Mili Marušić

Predloženi, a potom i usvojeni Dnevni red sastojao se od tri točke koje su uopćavale konstituiranje Skupštine ŽZH, odnosno upoznavanje s konačnim potvrđenim rezultatima izbora za Skupštinu ŽZH, što je nazočnima pobliže objasnio predstavnik Centralne izborne komisije Vlado Rogić, čestitavši novoizabranim zastupnicima na ostvarenim rezultatima i pozvavši ih na vjerodostojno opravdanje glasova koje su im povjerili birači.

Zastupnicima je uručio Uvjerenje o dodjeli mandata zastupnika u Skupštini ŽZH nakon čega su položili svečanu prisegu.

Nakon što je usvojen Prijedlog Odluke o verifikaciji mandata zastupnika u Skupštini ŽZH, razmatran je i usvojen Prijedlog Odluke o utvrđivanju liste zastupnika po nacionalnoj i stranačkoj pripadnosti te su konstituirani Klubovi zastupnika konstitutivnih naroda u Skupštini ŽZH – za predsjednika Kluba hrvatskog naroda izabran je zastupnik Ivan Damjanović, a za predsjednika Kluba srpskog naroda zastupnik Miroslav Mitrović.

Uslijedilo je donošenje Odluke o izboru Mandatno imunitetnog povjerenstva, Povjerenstva za izbor i imenovanje te Administrativno pravnog povjerenstva koje su usvojene uz jedan glas suzdržan.

Nakon Konstituirajuće sjednice, Svečana sjednica Skupštine ŽZH započela je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen križa Širokobrijeških žrtava te nastavljena prigodnim obraćanjima i druženjem.

Kao i svake godine mjesec studeni je u hrvatskom narodu podsjetnik na velikodušnost ljudske žrtve, u ovom slučaju riječ je o životima koji su dragovoljno položeni za slobodu, a jedan od najglasnijih simbola je tišina plamena svijeće i jednostavna riječ – hvala.

Stručna služba Skupštine ŽZH

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk