VIDEO: Velika imena i velike pohvale knjige “Odnosi s javnošću u jedinicama lokalne samouprave”!

PRO Oglas

Malo kome u Širokom Brijegu je za rukom pošlo ovako uspješno predstavljene kao autoru knjige “Odnosi s javnošću u jedinicama lokalne samouprave” dr. sc. Dragi Martinoviću.

Nakon prikazivanja videa o knjizi “Odnosi s javnošću u jedinicama lokalne samouprave” autor knjige dr. sc. Drago Martinović je zahvalio na dolasku svima koji su izdvojili svoje vrijeme da bi nazočili predstavljanju knjige, te istaknuo:

“Nešto manje od 20 godina bavim se odnosima s javnošću i lokalnom samoupravom, medijima, komunikacijama, na Sveučilištu u Mostaru 2006. godine upisujem poslijediplomski studij, te u međuvremenu počinjem i praktično raditi tada kao savjetnik načelnika općine za odnose s javnošću, što je dodatno povećalo moj interes za odnose s javnošću, dalo mi dodatni poticaj za izučavanje odnosa s javnošću i na znanstvenoj razini, sve do najvišeg akademskog stupnja obrazovanja” – kazao je Martinović na početku ovog kulturnog događaja.

Miro Kraljević gradonačelnik Širokog Brijega uputio je pozdrave svima i čestitao autoru na knjizi koja će kako je rekao naći svoju primjenu u općinama i gradovima, te pohvalio rad autora knjige u vrijeme kada mu je bio savjetnik za odnose s javnošću.

Prof. dr. sc. Božo Skoko sa Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu koji je i jedan od recezenata knjige istaknuo je da je posebna vrijednost knjige da daje koristan teorijski pregled i istodobno praktični uvid. “Knjiga je iznimno korisna, informativna i sadržajna, pisana razumljivim i jasnim stilom, pa će nedvojbeno pronaći svoju publiku – ne samo među studentima i onima koji se bave odnosima s javnošću u lokalnoj samoupravi, već i među političarima općenito, kako bi postali svjesniji moći komuniciranja, kao i široj javnosti koja je sve svjesnija svoje moći utjecanja na političke odluke i oblikovanje svoje budućnosti”, rekao je između ostalog prof. Skoko.

Prof. dr. sc. Ilija Musa sa Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru je predstavljajući knjigu istaknuo da će knjiga biti od koristi kako studentima tako i praktičarima za odnose s javnošću.

Dr. sc. Đorđe Obradović, doc., sa Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku jedan od recezenata knjige je na poseban i na sebi svojstven način predstavio knjigu istaknuvši da posebnu vrijednost knjizi daje “Pjesma jednom Brijegu” Antuna Branka Šimića u 10. poglavlju knjige u kojoj autor opisuje imidž Grada Širokog Brijega.

Miroslav Landeka savjetnik za odnose s javnošću u Gradskoj upravi Grada Mostara je između ostalog rekao da knjiga spaja odnose s javnošću u BiH i Hrvatskoj, te dodao: “Ova knjiga će biti odličan kompas, orijentir, povoljan vjetar za plovidbu nemirnim morem za svakog službenika odnosa s javnošću u lokalnoj samoupravi u Bosni i Hercegovini, jer ovdje su odnosi s javnošću, usuđujem se reći iz svoje dugogodišnje prakse, bar za trećinu kompliciraniji nego igdje na svijetu”.

Organizacija predstavljanja knjige bila je na vrhunskoj razini s eminentnim imenima iz područja odnosa s javnošću znanstvenicima i praktičarima, ali i s odličnom posjećenošću.

U programu predstavljanja knjige osim autora i predstavljača sudjelovali su voditelj programa Marinko Karačić novinar i voditelj Radio postaje Široki Brijeg, moderatorica programa Ana Marija Dedić, glavna urednica Radija Mostarska panorama i u glazbenom dijelu programa nastupili su Jelena i Marija Sesar.

Knjiga Odnosi s javnošću u jedinicama lokalne samouprave napisana je na 264 stranice i kroz 10 poglavlja obrađuje teme definiranja odnosa s javnošću i lokalne samouprave, kriznu komunikaciju u jedinicama lokalne samouprave, online medije, internu komunikaciju, strateško komuniciranje, odnose s medijima, medije i participativnu demokraciju u jedinicama lokalne samouprave i imidž grada. Nakladnici knjige Odnosi s javnošću u jedinicama lokalne samouprave su: Savez općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine i Hrvatska udruga za odnose s javnošću. Recezenti knjige su: prof. dr. sc. Najil Kurtić, prof. dr. sc. Božo Skoko, prof. dr. sc. Vedada Baraković i dr. sc. Đorđe Obradović, docent.

Dr. sc. Drago Martinović znanstveni suradnik i docent, zaposlenik je javne uprave. Od 2008. do 2016. godine u jedinici lokalne samouprave na mjestu savjetnika za odnose s javnošću, a od 2016. do danas u županijskoj upravi na mjestu rukovoditelja. Prije 2008. godine zaposlenik u realnom sektoru. Aktivni sudionik Domovinskog rata. Autor tri knjige i većeg broja znanstvenih i stručnih radova i članaka iz područja odnosa s javnošću, novinarstva, online medija i lokalne samouprave, odnosno javne uprave, te sudionik brojnih znanstvenih i stručnih skupova u zemlji i inozemstvu. Oženjen je i otac troje djece.

OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO