VIDEO : „Zameo ih vjetar“ – Cirkus oko dolaska Zorana Milanovića u Široki Brijeg!

PRO Oglas

U Širokom Brijegu je danas 11. kolovoza 2023. godine svečanom sjednicom GV i paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca kod Spomen Križa započeo program obilježavanja Dana Grada Širokog Brijega, što je uvod u niz kulturnih manifestacija u Gradu Širokom Brijegu, koje će završiti nogometnom utakmicom finalista MZ Grada Širokog Brijega, Ljubotići i Lijeva obala na Pecari 17. kolovoza 2023. godine.

Kao gosti na današnjem programu bili su dr.Dragan Čović Predsjednik HNS-a i HDZ BiH, Predsjednik Vlade ŽZH Predrag Čović koji su svi dali izjave za medije povodom današnjeg dana i gdje su svi naglašavali jako bitnu ulogu Širokog Brijega i ŽZH u svim segmentima a poglavito ekonomskih koji Široki Brijeg i ŽZH prikazuju kao jednu od najrazvijenijih sredina u BiH.

FOTO: Mili Marušić

Novina portala OTPOR.Media, Mili Marušić upitao je Gradonačelnika Širokog Brijega Miru Kraljevića što misli o dolasku Predsjednika RH Zorana Milanovića na Veliku Gospu i Dan Grada Širokog Brijega 15. kolovoza 2023. godine. Kraljević je odgovorio kako on nije upoznat s detaljima i programom posjeta.

„Mi nismo službeno dobili nikakav protokol iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske. Ovo što imamo od Udruge dragovoljaca to je jedina obavijest o dolasku predsjednika Milanovića. Ja poštujem instituciju predsjednika svake države, pa tako i nama drage Republike Hrvatske. Mogu samo reći da tajming za dolazak predsjednika nije uopće dobar, da je to bilo koji drugi dan u kojem bi mi mogli posvetiti više vremena to bi onda bilo puno bolje“, kazao je gradonačelnik.

Upitan da li će on biti na istoj Svetoj Euharistiji na Veliku Gospu Gradonačelnik Kraljević se samo šeretski nasmijao i rekao kako ne zna hoće li se to dogoditi s obzirom kako Milanović obično ne ide na Svete Euharistije na koje obično šalje svoje izaslanike.

Isto pitanje novinara portala Otpor.media je postavio isto pitana Predsjedniku GV Vinu Topić koji je također rekao kako GV i GU nije kontaktirana u svezi dolaska Predsjednika RH, jedino od udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Širokog Brijega onom pozivnicom objavljenom u medijima.

On je također rekao kako nije u redu što Gradska uprava nije obaviještena o protokolu dolaska Predsjednika RH u Široki Brijeg.

Upitan hoće li ići na Svetu Euharistiju u crkvi UBDM na Širokom Brijegu na kojoj će biti kako je protokolom najavljeno i Zoran Milanović on je rekao kako sumnja u to jer ima unaprijed dogovorene obveze pa nije siguran hoće li biti.

Iz izjava Gradonačelnika Grada Širokog Brijega i Predsjednika GV Vinka Topića potpuno je jasno kako se cirkus dojele odličja dragovoljačkoj postrojbi Poskoci iz Širokog Brijega na sam Dana Grada Širokog Brijega i Na Veliku Gospu 15.kolovoza 2023.godine nastavlja upravo onako kako je to URB HVO-a u svojim prethodnim tekstovima i naglašavala.

Konačno taj cirkus predviđen za Veliku Gospu i Dan Grada Širokog Brijega 15.kolovoza 2023.godine i dodjele odličja u “radničkom restoranu” možemo nazvati pravim imenom: “Zameo ih vjetar ili prohujalo s vihorom“. A taj vjetar ili vihor će nakon Gospojine zacijelo neke samoprozvane predstavnike postrojbe Poskoci otpuhati s dragovoljačke scene zauvijek.

URB HVO-a ŽZH

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO