VIDEO: Zastupnik Bukmir ministrici Mikulić poručio da što prije nađe kompromis sa srednjim školama ŽZH

PRO Oglas

Iako je posljednja u ovom sazivu, ali 32. sjednica Skupštine ŽZH bila je po običaju vatrena, a vatru su kao uvijek potpaljivali najaktivniji zastupnici u toj skupštini u svom četverogodišnjem mandatu, Zvonko Jurišić zastupnik HSP BiH, Dobroslav Bukimir ispred HDZ 1990 i Marija Lovrić ispred HSP dr. Ante Starčević.

Jedna od gorućih tema ticala se pisma koje je uputio sindikat srednjih škola u ŽZH zastupnicima u Skupštini ŽZH a tiče se kolektivnog ugovora između ugovornih strana Sindikata uposlenika srednjih škola u ŽZH i Vlade ŽZH, koji još uvijek nije potpisan čime je ŽZH ostala jedina županija u FBiH koja nema potpisan takav ugovor.

Za govornicu skupštine ŽZH najprije je izišao zastupnik HDZ BiH Stjepan Vlašić, koji je postavio pitanje ministrici obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH Ružici Mikulić, o čemu se zapravo radi jer sindikat uposlenih u srednjim školama je zaprijetio generalnim štrajkom.

Potom je za govornicu izišla ministrica Mikulić koja je svoj cijeli govor pročitala s unaprijed pripremljenog papira u kojemu je navela, odnosno citirala sve odredbe tog kolektivnog ugovora, a što ste mogli upratili u objavi portala OTPOR.Media.

Poslije njenog izlaganja za govornicu je izišao Dobroslav Bukmir koji je napomenuo kako njegovo izlaganje ne treba shvatiti kao predizbornu kampanju već kao molbu kojom zahtjeva i traži od Ministarstva obrazovanja, i sindikata uposlenika u srednjim školama da sjednu za stol i nađu kompromis kako se ne bi ponovio 12 mjesec prošle godine kada su on i drugi zastupnici iz Skupštine ŽZH tražili rješenje problema između navedenog ministarstva i Sindikata zbog čega naša djeca nisu išla 17 radnih dana u školu, a nakon čega su djeca i njihovi roditelji bili duboko ogorčeni.

On također smatra kako je rješenje moguće na sveopće zadovoljstvo ali svi trebaju sjesti za zajednički stol, uz napomenu kako on kao zastupnik u Skupštini nije ulazio u dubinu problema između navedenog ministarstva i Sindikata uposlenika u srednjim školama, te ih stoga moli da iznađu rješenje jer i sam ima dijete u srednjoj školi i ne želi da se ponovi prošla godina s istim problemima koji nikome nisu donijeli nikakva dobra što je opće poznata činjenica.

Nadamo se kako će nakon ove sjednice Skupštine ŽZH koja je zadnja u ovom sazivu ugovorne strane u kolektivnom ugovoru, Sindikat uposlenih u srednjim školama i Vlada ŽZH isti potpisati kako bi se izbjegao Generalni štrajk s neizvjesnim ishodom u kojemu najviše trpe naša djeca i njihovi roditelji koji “luk nisu mirisali niti luk jeli”, dok su ugovorne strane kolektivnog ugovora osigurane sukladno onoj: “Alaj volim ovaj režim, plaća ide a ja ležim!” a sve dotle dok nekome ne pukne film. A kad pukne moglo bi biti jako veselo. Znatno veselije nego li u Skupštini ŽZH.

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO