VIDEO: Zbog čega se himna “Lijepa naša” sramoti u Širokom Brijegu?

PRO Oglas

Hrvatska himna “Lijepa naša” je pjesma koja opisuje ljepotu Hrvatske i njezina prirodna bogatstva. U pjesmi se spominju prekrasni krajolici, poput plavih mora, zelenih šuma, visokih planina i plodnih dolina, te se izražava ponos i ljubav prema domovini.

Velika mi je čast kada znam da gledate moje video materijale u kojima među ostalim prikazujem i lokalne “starješine” Širokog Brijega kako se busaju svojom ljubavlju prema Hrvatskoj, njenim ljepotama i prirodnom bogatstvu, dok rukom “na srcu” ili na sakou gdje se nalazi unutrašnji džep štite svoje novčanike koje su punili dok su branitelji krv prolijevali.

FOTO: Mili Marušić

Sada su oni najveći Hrvati, sada oni mjesečno i po nekoliko puta odvajaju novce, ali ne opet svoje, nego iz proračuna tj građana da postave vijenac i koju svijeću zapale a koja na sebi nosi boje crven, bijeli i plavi. Često to odrade reda-radi jer misle da će ih narod radi toga više poštivati i voljeti jer im je netko tako rekao, ali zaboravio je kazati da je to njihovo forsiranje toliko “prozirno” i da očiste mjesto na koje će to položiti.

FOTO: Mili Marušić

A koliko je prozirno pokazuje i ovaj primjer koji će sve to slikovito dočarati koliko je njima stalo. Zato ovu snimku puštam svima onima koji moje video materijale gledaju “između redova”, a ti Veliki “Hrvatičići”, oni neće ni shvatiti nego će ponovno i ponovno paliti snimku i reći – “Evo vid me, ja sam položio vijenac i zapalio svijeću. Ja sam imao ruku na srcu dok je svirala Lijepa naša. Ja sam Hrvat”!

Na kraju, najgore je kada netko dođe sa strane među te “Hrvatičiće” iz Širokog Brijega da časno i srcem položi vijenac ili zapali svijeće i vidi koliko ovi naši vole Hrvatsku i drže do svoga ugleda!

Mili Marušić / OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO